четвер, 31 травня 2012 18:51

У Львові офіційно відзначать 70-ту річницю створення УПА

У Львові офіційно відзначать 70-ту річницю створення УПА
Панькевич доручив завершити до жовтня виготовлення пам'ятних знаків, які встановлять на місцях поховань воїнів УПА. Фото: oblrada.lviv.ua

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич підписав розпорядження про відзначення 70-ої річниці створення Української повстанської армії.

Про це йдеться на офіційному сайті Львівської облради.

Панькевич доручив управлінням підготувати програму проведення заходів із відзначення 70-річчя УПА. У рамках заходів передбачене проведення у вересні 2012 року науково-практичної конференції, у жовтні відбудеться урочиста академія у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

У розпорядженні голова також доручив завершити до жовтня цього року виготовлення пам'ятних знаків, які встановлять на місцях поховань воїнів УПА.

Головам районних рад та міським головам міст обласного значення рекомендовано забезпечити проведення на належному рівні заходів з відзначення ювілею УПА у своїх містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прикарпатті відзначили День героїв реконструкцією бою УПА з НКВС

30 травня голова Львівської облради провів нараду щодо проведення 27-28 вересня у Львові Міжнародної наукової конференції присвяченої 70 річчю створення УПА під назвою "Українська повстанська армія в контексті національно-визвольної боротьби народів Центрально-Східної Європи".

Під час роботи конференції передбачається обговорити теми з історії УПА, збройного підпілля ОУН-УПА та національно-визвольних рухів народів Центрально-Східної Європи. Для участі будуть запрошені науковці та громадські діячі з Литви, Естонії, Словаччини, Польщі, Росії та інших держав Європи.

За матеріалами конференції планується підготувати й видати фаховий науковий збірник "Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність".

Нагадаємо, Львівська обласна рада на сесії 20 грудня 2011 року проголосила 2012-й Роком УПА на Львівщині.

Зараз ви читаєте новину «У Львові офіційно відзначать 70-ту річницю створення УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

212

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути