понеділок, 28 листопада 2011 12:40

У львівській школі побудують повстанську криївку

У львівській школі побудують повстанську криївку

29 листопада у львівській загальноосвітній середній школі №21, що на вулиці Кониського, 8 розпочнуть побудову макету повстанської криївки. Будуватимуть із дерев'яних брусків у натуральний розмір члени Львівської обласної громадської організації "Молодіжний націоналістичний конгрес" разом з учнями-старшокласниками та вчителями школи.

- У нас був проект - у кожній школі зробити історичний стенд із правдивою інформацією про УПА та воїнів-повстанців - розповідає Андрій Бень, голова Молодіжного Конгресу, - а з дирекцією 21-ї школи ми гарно співпрацюємо. Разом вирішили створити дерев'яну криївку. Ескіз робили за описами повстанських криївок у рукописах УПА. Частину експонатів дамо ми, частину принесуть учні, в яких старші родичі були пов'язані з повстанцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" хоче закрити ресторан "Криївка"

Будувати криївку будуть у класі історії. Екскурсію проводитимуть для всіх учнів, які вивчатимуть історії української повстанської армії.

У Тернопольському музеї також відкрили кімнату-криївку. У ній якнайточніше відтворили побут схрону УПА – стіни з грубих колод, дерев'яне ліжко, гасова лампадка. У кімнаті експонують кілька автентичних речей доби УПА – зокрема, справжній німецький кулемет MG-42, друкарську машинку, рацію.

Зараз ви читаєте новину «У львівській школі побудують повстанську криївку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути