пʼятниця, 22 липня 2016 21:47

У Києві попрощалися з журналістом Павлом Шереметом
10

Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

У п'ятницю, 22 липня, у Києві прощаються з журналістом 44-річним Павлом Шереметом. Він загинув вранці 20 липня на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в результаті вибуху авто. Їхав на ранковий ефір на радіостанцію "Вести".

Прощання з журналістом призначили на 11 ранку в Українському домі у Києві. На фасаді будівлі висить великий чорно-білий портрет покійного.
Люди починають збиратися на 10 ранку. Всередину не пускає охорона, тому всі чекають зовні.

- Ми дуже любили Павла. Кожен день слухали його на радіо "Вєсті". Чула, що він там ще в "Українській Правді" працював, але ми вже інтернет не читаємо. Моя подруга Сашенька спеціально до мене спускалася, щоб послухати Павла. Вдома вона не могла спокійно це зробити - діти і внуки заважають. Тоді йшла до мене, ми включали радіо і слухали. Навіть у найважчій ситуації Павло бачив вихід і міг показати його іншим, - каже 76-річна киянка Галина Львова. Губи підведені червоною помадою. Разом з подругою Олександрою прийшла попрощатися з Павлом Шереметом. В руках тримають по дві червоні гвоздики.

Неподалік від входу в "Український дім" курить високий чоловік в окулярах. Це 60-річний Сергій Бунтман з "Еха Москви".

- Я сюди приїхав, щоб попрощатися з Пашею. Він був дуже хорошою людиною. Познайомилися ми з ним дуже давно. Я навіть не пам'ятаю, коли саме. Ми ж усі з однієї тусовки. Разом багато працювали раніше. Мене Паша завжди вражав тим, що міг побачити одну подію з різних кутів зору. Він завжди посміхався. Ніколи не показував, що йому було сумно чи важко. Я знаю, що він все це відчував, але в нього на обличчі була беззмінна посмішка, - розповідає Сергій Олександрович російською мовою.

Близько 11 години підходить все більше людей. Серед них - друзі і знайомі Павла Шеремета.

Біля труни на стільці сидить заплакана 49-річна Олена Притула та родина Павла Шеремета - дружина Наталія, син Микола та донька Єлисавета.

З Павлом Шереметом прощається 54-річний Роман Ващук, посол Канади в Україні. На костюмі посла - невеликий значок з прапором Канади.
- Ми з Павлом не були тісно знайомі. Але багато разів перетиналися на різних зустрічах. Це була дуже світла людина. Його загибель - це дуже страшна трагедія. Вона змушує задуматися. Мені важко сказати, хто вбив Павла. Тут має працювати слідство. Я дуже сподіваюся, що вся Україна об'єднається, щоб розслідувати цю справу. Жодна зайва пара очей не буде зайва, щоб знайти вбивць журналіста.

Біля входу до Українського дому стоїть висока брюнетка у темних окулярах. В руках тримає білі гладіолуси.

- Про смерть Павла дізналася з інтернету. "Українська Правда" про смерть Павла написала відразу. Декілька годин не могла у це повірити. Я спочатку подумала, що сайт просто хакнули. "Українська Правда" відома своїми журналістськими розслідуваннями, але Павло не працював у цьому жанрі. Не було бізнесу, який міг на нього образитися і замовити його вбивство. Думаю, що правоохоронцям треба дати час опрацювати ті версії, які вже є, - каже журналістка "Української Правди" Анастасія Рінгіс, 33 роки.

В хол "Українського дому" постійно підходять люди. Вони несуть квіти. Переважають червоні троянди. Неподалік від труни - невелика черга. Тут всі бажаючі можуть записати свої спогади про Павла Шеремета. У черзі стоїть чоловік у футболці з гербом "Погоня" на грудях - кінний лицар на червоному полі.

- З Павлом познайомилися у Мінську у 2012 році. Він був чудовим другом. Завжди посміхався. Навіть, якщо мав багато проблем. Дуже шкодую, що ми мало бачилися. Я багато працював. Павло також. Але коли мали час, то зустрічалися у "Кофе-хаусі" на Богдана Хмельницького. Більш активно стали спілкуватися вже під час Майдану. Говорили, будували плани майбутнього Білорусі, - каже білоруською мовою 31-річний Андрій Гнатчук.

Прощання триває до 14 години. Попрощатися з журналістом приїхав і український президент Петро Порошенко.

Журналіста Павла Шеремета 23 липня поховають у Мінську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авто Шеремета замінувала жінка

Зараз ви читаєте новину «У Києві попрощалися з журналістом Павлом Шереметом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути