вівторок, 31 грудня 2013 14:30

Тетяні Чорновол присудили премію імені Василя Симоненка

Тетяні Чорновол присудили премію імені Василя Симоненка
Після побиття журналістки Тетяни Чороновол на Полтавщині пройшли акції протесту ФОТО: espreso.tv

Рік тому журналісти Лубенського медіа-клубу, що на Полтавщині, заснували премію імені свого земляка Василя Симоненка в галузі журналістики.

Прізвище першого лауреата премії Василя Симоненка оприлюднили ще 14 грудня, у день пам'яті поета. Ним стала журналістка, член Лубенського медіа-клубу Олена Сатдарова.

Після побиття журналістки Тетяни Чороновол на Полтавщині пройшли акції протесту проти беззаконня та свавілля влади. А на Лубенщині прийняли рішення про її нагородження премією відомого поета, уродженця Лубенщини Василя Симоненка.

"Лубенські журналісти провели акцію-протест біля міського відділу міліції та засудили звіряче, жорстоке побиття журналістки "Української правди". Під час неї присутні внесли пропозицію визнати лауреатом симоненківської премії саме Тетяну Чорновол",– пояснює голова Лубенського медіа-клубу Володимир Безчасний.– "У такий спосіб ми визнали не тільки особисті заслуги Тетяни Чорновол в розвиток української журналістики та виявлені при цьому мужність і патріотизм, але й засвідчили свою солідарність з колегою, нашу моральну підтримку".

Нагородження планують провести у день народження відомого журналіста та поета Василя Симоненка на його батьківщині в селі Біївці.

То ж 8 січня двом журналістам Тетяні Чорновол із "Української правди" та Олені Сатдаровій із Лубенського медіа-клубу вручать Дипломи премії імені Василя Симоненка у галузі журналістики.

Зараз ви читаєте новину «Тетяні Чорновол присудили премію імені Василя Симоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути