пʼятниця, 18 листопада 2016 17:51

"Свобода" вимагає розслідувати саботаж правоохоронців і суддів у справах Майдану

"Свобода" вимагає розслідувати саботаж правоохоронців і суддів у справах Майдану

Народний депутат від ВО "Свобода", член антикорупційного комітету Верховної Ради Олег Осуховський звернувся з депутатським запитом до керівників СБУ та Національної поліції України з вимогою розслідувати факти саботажу правоохоронців та суддів у справах Майдану.

Про це він заявив 18 листопада 2016 року на брифінгу в парламенті.

"Перед кожною річницею Революції гідности влада, правоохоронні органи намагаються продемонструвати, що начебто розслідують злочини проти Майдану, але насправді відбувається саботаж цих справ. Сьогодні я звернувся із депутатським запитом до очільників СБУ та Нацполіції з вимогою розслідувати факти саботажу правоохоронців та суддів у справах Майдану", – повідомив Осуховський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина українців досі проти знесення пам'ятників Леніну

За словами Осуховського, Генпрокуратура заявляє про намір звернутися до Міжнародного кримінального суду щодо розстрілів Небесної сотні. Але передусім ГПУ має провести власне розслідування і довести справу до кінця - засудити всіх винних у злочинах проти Майдану.

"На позаминулому засіданні парламент звільнив 29 суддів за порушення присяги. Того ж дня я скерував депутатське звернення до генерального прокурора України, щоб суддів, причетних до злочинів проти Майдану, притягнули до кримінальної відповідальности, але ще не отримав відповіді. Хочу нагадати, що 16 листопада на засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції я запропонував провести спільне засідання з комітетом законодавчого забезпечення правоохоронної діяльности, де заслухати керівників Генпрокуратури, Нацполіції, Служби безпеки щодо розслідування злочинів проти майданівців. Гадаю, що за ініціативи антикорупційного комітету буде створена тимчасова слідча комісія, яка працюватиме, щоб усіх негідників, причетних до злочинів проти Майдану, було покарано", – наголосив народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" вимагає розслідувати саботаж правоохоронців і суддів у справах Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути