субота, 21 травня 2016 15:53

Спонсори повинні покрити 90% витрат на Євробачення - Нищук

Спонсори повинні покрити 90% витрат на Євробачення - Нищук

90% витрат на Євробачення повинні бути спонсорськими. Вони не повинні "лягати" на державний бюджет України. Про це в ході спілкування з журналістами заявив міністр культури Євген Нищук.

"Є природні побоювання від керівника Мінфіну, на ньому лежить відповідальність за бюджет. Я спілкувався з Олександром Данилюком, він сам особисто розуміє, що Євробачення потрібно Україні. Інша справа, що він натякає на те, щоб 90% витрат, які повинні піти на Євробачення, не лягали на державний бюджет, а були спонсорськими, європейськими, інвестиційними. Я думаю, в цьому руслі і треба працювати", - цитує міністра телеканал "112".

За його словами, багато міст висловилися, що вони вже готові до проведення Євробачення.

"Потрібні чималі кошти. Але, разом з тим, це може бути і прибуток при правильному спрацьовуванні. Так, наприклад, було в Стокгольмі. Я думаю, якщо б ті країни, які завжди борються за це право, мислили в тому, що це тільки велика проблема або великі витрати, то, очевидно, б так не боролися. Тому ми повинні в цьому сенсі думати. Слава Богу, що є бажання кількох спортивних арен та міст продемонструють це. При виборі місця проведення, будемо виходити з положень, які 1 червня привезе Європейський мовний союз", - додав Нищук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамала розповіла, чиє привітання вразило її найбільше

Нагадаємо, напередодні міністр фінансів Олександр Данилюк допускав, що Україна може передати право на проведення Євробачення іншій країні через надто високу вартість проведення конкурсу.

Зараз ви читаєте новину «Спонсори повинні покрити 90% витрат на Євробачення - Нищук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути