Ексклюзиви
середа, 03 липня 2013 20:18

Сміттєзвалище довжиною 50 метрів у річці розчищали тиждень

Затор з побутового сміттєзвалища довжиною 50 метрів утворився на річці Боржава поблизу села Квасово Берегівського району Закарпатської області. Днями сміття майже розчистили. Робітники працювали тиждень. Відходи вивозили п'ятьма вантажівками.

"Вигрібали близько тижня. Грузили екскаватором, ковш піднімав і грузив на вантажівку. Потім відсортоване сміття вивозили і здавали у пункти прийому, де утилізували цей пластик. Цим зайнявся приватний підприємець у Квасові, бо далі терпіти вже було неможливо", - розповіла Анна Газуда, секретар Квасівської сільської ради.

З річки вилучили 80 кубів пластикових відходів, 40 кубів впалих стовбурів і гілок, 15 тон скла та до 5 тон іншого сміття.

"Цей затор утворився через дерево, що впало. Пластикові пляшки кидали у річку з того часу, як вони з'явилися. Не думаю, що ці затори збирались там всі 15 років. Час від часу їх чистили", - розповіла секретар сільради.

Довжина річки Боржава 106 км. Річка проходить у межах Виноградівського, Іршавського, Свалявського, Берегівського районів Закарпаття. У сільраді розповідають, що більшість відходів припливало з верхніх районів.

"Від сміття на річці утворювались штучні острови із пластика. Коли пляшок не було, то можна було на човні поплисти верх чи вниз по течії. Зараз це не дуже можна зробити. Але люди там купаються. Бляшанки прибрали не всі, бо люди надалі кидають сміття", - каже Анна Газуда.

Представники місцевої влади розповіли, що відтепер усі відходи звозитимуть на спеціально облаштований майданчик, який має площу 38 соток. На розсортоване сміття зі пластику, скла, пляшок уже є покупці.

Зараз ви читаєте новину «Сміттєзвалище довжиною 50 метрів у річці розчищали тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути