четвер, 20 червня 2013 21:53

Суд звільнив нікопольських активістів, що привезли під мерію сміття

Нікопольський районний суд через відсутність складу злочину, закрив справу проти активістів, котрі 18 червня вивезли та висипали перед мерією міста вантажівку сміття. Активістів звинувачували у злісному хуліганстві, але суддя так і не міг знайти юридичних підстав, що бзвинуватити, активістів, каже Олександр Тихон, голова міської організації "Громадський актив".

Сміття на центральну площу міста привезли в знак протесту, бо останні два тижні з дворів його зовсім не вивозили.

"За 10 днів до цього, на нашому сайті ми опублікований ультиматум міській владі. Згідно з ним, з міських несанкціонованих звалищ влади повинні були прибрати сміття за ці дні. Інакше ми обіцяли самостійно зібрати його і привезти під міськраду. Звісно влада нічого не вивезла. Тоді ми самі розібрали звалище на одній з вулиць і привезли його до міськради. Вийшло 3,5 тони самих смердючих продуктових відходів. Ми ні від кого не ховались, ми просто виконали свій ультиматум," - каже Олександр Тихон.

Сміття з площі комунальники прибрали за годину. Повантажили його лопатами та відвезли на полігон. Олександр Тихон, каже що сміття не вивозять з вулиць які обслуговують комунальні підприємства.

"Там де є підписані договори з приватними підприємцями, сміття ще так сяк вивозять, а де працюють комунальні служби гори лежать по кілька тижнів. В даний час тариф на вивіз сміття в Нікополі становить 3,66 грн. Людям уже набридло, що їх місто перетворюється на полігон. Інфраструктура міста і так є убита, а тут наші господарники і управлінці не хочуть працювати. У мерії повно вакансій, всі крім мера працюють з приставками виконуючий обов'язки, тому ніхто не вирішує проблем міста, - додає активіст.

У мерії Нкополя повідомили, що проблеми з вивозом сміття виникли через зміни підприємства, що обслуговуватиме комунальників. При цьому повідомити про те, коли нове підприємство приступить до роботи, там не змогли.

Зараз ви читаєте новину «Суд звільнив нікопольських активістів, що привезли під мерію сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути