середа, 26 червня 2013 00:30

Під мерію привезли вантажівку сміття

Автор: фото з сайта www.nikopolnews.net
  Три з половиною тонни сміття, знесені під мерію Нікополя на Дніпропетровщині, активісти збирали на вулиці Херсонській. Навколо баків там утворилися гори відходів заввишки 10 метрів
Три з половиною тонни сміття, знесені під мерію Нікополя на Дніпропетровщині, активісти збирали на вулиці Херсонській. Навколо баків там утворилися гори відходів заввишки 10 метрів

Вантажівку продуктових відходів висипали на площу перед мерією Нікополя на Дніпропетровщині. Сміття привезли на знак протесту місцеві активісти 18 червня, бо два тижні його не прибирали з міських дворів. Відходи з площі комунальники забрали того ж дня й увечері почали вивозити його з баків дворів.

Вантажівку найняли активісти міської організації "Громадський актив".

— Мы об этом местную власть предупреждали. За 10 дней на всех местных форумах писали. Они так ничего и не сделали. Из-за их нерасторопности улицы Пестеля, Славянская, Либрехта, Шевченко и даже центральный проспект Электрометаллургов просто утонули в отходах. Все эти улицы обслуживают комунальщики. Там, где вывозят мусор частники, его в разы меньше, — розповідає телефоном нікополець 29-річний Олександр Тихон.

Із площі сміття прибрали за годину троє двірників.

— Тариф на вивіз сміття у місті 3,66 гривень на місяць із квартири. Де приватники працюють напряму з будинками, він такий же, але там чистіше. Інфраструктура в місті повністю вбита. І ніхто не хоче щось виправляти. У мерії повно вакансій — усі начальники, крім мера Руслана Токаря, мають приставку "виконуючий обов'язки", — каже активіст. — Цікаво, що проти нас порушили кримінальну справу. Назвали злісними хуліганами. Та наступного дня суддя закрив її. У коридорі сказав, що в його дворі купа відходів.

Проблеми з вивозом виникли через зміни підприємства, що обслуговує ЖЕКи. Про те, коли нове підприємство розпочне роботу, у мерії не кажуть.

— На сьогодні закуплено 300 нових баків, вирішуються технічні питання, йде передача техніки, що була в оренді. Через кілька місяців організація роботи комунального підприємства дозволить знизити тариф на вивіз сміття на 10 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «Під мерію привезли вантажівку сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути