четвер, 26 липня 2012 14:46

Шахтарям із Львівщини зарплату дають перед мітингом
7

Жінки також вимагають показати робітникам їхнього власника
Фото: Фото: Павло Паламарчук
Гроші дають лише після того, як працівники заявляють про мітинг
Виплату затримують до кількох місяців

Сьогодні під стінами Львівської ОДА пройшов мітинг працівників ПАТ "Львівська вугільна компанія". Близько півсотні людей вимагали виплатити їм зарплату. Її вони не отримують вже два місяці. Учасники мітингу мали на головах шахтарські каски. В руках тримали плакати: "Збагачення олігархів — за чий кошт?", "Людині праці — гідну зарплату", "Віддайте нашу заробітну плату!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гірники-пенсіонери з Луганщини та Донеччини пішки йдуть на Київ

"Ми кожного місяця просто вибиваємо зарплату, - розповіла гірник Оксана Смонтовська. - Це все почалося з жовтня минулого року. Щойно новий власник прийшов. Коли ми збираємося іти на мітинг гроші одразу з'являються. От учора ми подали заявку на мітинг і зразу нам виплатили зарплату за травень. Але скільки часу таке може тягнутися? Коли не бастуємо, то гроші можуть три місяці не платити. Крім того ми вимагаємо збільшити нам зарплату. Відповідно до законодавства її мають збільшувати. Але того не роблять вже з 2010 року. Зараз за місяць підприємство виплачує всім 4 мільйона гривень. Хоча мало б бути на мільйон більше. Також хочемо зустрітися з нашим власником. Бо наша адміністрація не хоче нам сказати хто він є."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через сутички шахтарів із поліцією постраждали 3 журналісти в Іспанії

Мітингувальники били касками об землю. Вимагали зустрічі із головою Львівщини. На вигуки людей він вийшов з адміністрації до них. Пообіцяв посприяти порядку на підприємстві. Також розглянути питання про підняття заробітної плати робітникам.

Також на зустріч з гірниками прийшов заступник прокурора Львівської області Роман Васьківський. Після мітингу під ЛОДА гірники збиралися пікетувати прокуратуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звинувачення в наявності донецького коріння схожі на расизм – Тулуб

"Прокуратура вживає всіх заходів, щоб виплати проводилися вчасно, - сказав Васьківський. - Вчора погасили заборгованість за травень. Залишається виплатити ще за червень. Щодо заборгованості за останній місяць - проводиться перевірка. Відтак буде прийнято законне рішення."

Зараз ви читаєте новину «Шахтарям із Львівщини зарплату дають перед мітингом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути