понеділок, 28 жовтня 2013 18:45

Саакашвілі підштовхують до еміграції в США - ЗМІ

Саакашвілі підштовхують до еміграції в США - ЗМІ
Михайло Саакашвілі. Фото: noviny.su

Михайло Саакашвілі пакує речі, готуючись покинути збудовану ним у Тбілісі президентську резиденцію. У приватних бесідах його дружина Сандра радіє поверненню до нормального життя, а оточення і високопоставлені американські чиновники радять виїхати подалі від посягань прем'єр-міністра Бідзіни Іванішвілі, який погрожує колишньому президенту судовим переслідуванням, повідомляють кореспонденти Le Figaro Аріель Тедрель і Режі Жанте.

З моменту приходу до влади Іванішвілі не перестає ритися в брудній білизні епохи Саакашвілі. Колишній глава МВС Вано Мерабішвілі вже відбуває термін за зловживання повноваженнями. Напередодні саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі Євросоюз навіть застеріг Іванішвілі від повторення в Грузії справи Тимошенко, йдеться в статті.

Що стосується Саакашвілі, то до кінця другого президентського терміну харизматичний лідер "революції троянд" розгубив популярність, констатують кореспонденти. У 2004 році він отримав 95% голосів виборців, у 2008 - лише 53%. Проведені ним реформи залишили багатьох незадоволеними. Саакашвілі ставив амбітні завдання, але іноді заходив надто далеко і плутав інтереси партії з інтересами держави. Тиск податківців на керівників підприємств, розгін мітингу в 2007 році і скандал зі зловживаннями у в'язницях затьмарили славу революціонера.

На цих виборах кандидатом від партії Саакашвілі "Єдиний національний рух" був Давид Бакрадзе. Його називають протилежністю "гиперпрезидента": це спокійний, поміркований і згідлива людина. Однак Бакрадзе не вдалося здобути перемогу на виборах: за попередніми даними, він набрав 21,3% голосів. Новим президентом Грузії стане підтриманий прем'єр-міністром Георгій Маргвелашвілі. За нього проголосували 63,8% виборців. Менше 10% набрала кандидат від проросійської партії "Демократичний рух - Єдина Грузія" Ніно Бурджанадзе, повідомляється в публікації.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі підштовхують до еміграції в США - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути