середа, 28 серпня 2013 06:27

Резиденцію Саакашвілі перетворять на будинок відпочинку для військових

Резиденцію Саакашвілі перетворять на будинок відпочинку для військових
Резиденція президента Грузії в Тбілісі. Фото: AFP

Відповідно до розпорядження Саакашвілі, резиденція (будівлі та споруди, а також земельні ділянки) передається міністерству оборони. Відпочивати в ній, за словами президента, зможуть також члени сімей загиблих військовослужбовців.

Резиденція, про яку йде мова, розташована в селищі Бобокваті (в Аджарії), на чорноморському узбережжі. Про відмову від неї Саакашвілі оголосив ще в березні 2013 року.

Уряд Грузії, в яке входять представники протистоїть Саакашвілі коаліції "Грузинська мрія", у свою чергу пропонував президентові звільнити і його резиденцію в Тбілісі (вона розташована в районі Авлабарі). З неї чолі республіки було запропоновано переїхати в будівлю Держканцелярії, де працюють органи виконавчої влади.

Покинути тбіліську резиденцію Саакашвілі відмовився. Не добившись бажаного, його опоненти вирішили урізати витрати на утримання президентської адміністрації. У зв'язку з цим прес-секретар Саакашвілі повідомляла, що зовнішнє освітлення резиденції доведеться відключити заради економії.

Термін президентських повноважень Саакашвілі добігає кінця. У жовтні в Грузії відбудуться чергові вибори, в яких нинішній президент брати участь вже не буде.

Зараз ви читаєте новину «Резиденцію Саакашвілі перетворять на будинок відпочинку для військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути