Ексклюзиви
неділя, 04 серпня 2013 15:26

"Саакашвілі - військовий злочинець, який розтерзав свою країну", - Медведєв

"Саакашвілі - військовий злочинець, який розтерзав свою країну", - Медведєв
Михайло Саакашвілі. Фото: dni.ru

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв вважає президента Грузії Михайла Саакашвілі військовим злочинцем, який розтерзав свою країну.

Про це прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв * заявив в інтерв'ю Russia Today, передає НБН.

"Ми спочатку не переслідували мети зміни режиму (під час конфлікту 2008 року - Ред.), Навіть незважаючи на те, що пан Саакашвілі, зі зрозумілих причин, є для мене і для моїх колег абсолютно нерукопожатним особою. І я вважаю його військовим злочинцем. Проте ми вважали і вважаємо, що народ повинен розбиратися зі своїми правителями ", - заявив Медведєв.

При цьому прем'єр-міністр РФ заявив, що Грузія має державним суверенітетом в межах своїх кордонів і він завжди це підкреслював, в тому числі і під час першої зустрічі з Саакашвілі.

"Що стосується територіальної цілісності, то тут справді були проблеми. І вони виникли в 90-ті роки. Але ніхто не забороняв грузинам і керівництву Грузії склеювати свою країну. І робити це потрібно було повільно, акуратно, домовляючись між собою. І в якийсь момент, може бути, були шанси створити, якщо не федерацію, то конфедерацію і якось разом жити, існувати. Але все було упущено. І по суті, я про це вже говорив, саме сам Саакашвілі розтерзав свою державу ".

Нагадаємо, 8 серпня виповниться п'ять років з моменту війни між Росією і Грузією, яку в РФ назвали операцією з примусу Тбілісі до миру.

Зараз ви читаєте новину «"Саакашвілі - військовий злочинець, який розтерзав свою країну", - Медведєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути