середа, 08 серпня 2012 09:57

Російський коментатор вибачиться перед "невігласами", які не вважають українську діалектом

Російський коментатор вибачиться перед "невігласами", які не вважають українську діалектом
Волков розповів також про "штучне розділення народів" після розпаду СРСР. Фото: volunteer.mfpa.ru

Ведучий "Першого Національного" та екс-рекордсмен світу з плавання Дмітрій Волков не бачить нічого образливого у тому, що він назвав українську діалектом слов'янської мови. Про це він сказав у коментарі Телекритиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший канал транслюватиме Великдень з Москви. Арфуш вже відхрестився

"Я назвав українську мову діалектом, що буквально означає "мовою", слов'янського народу. Це прекрасний діалект, який, як і російська, має глибоке коріння у слов'янській цивілізації", - зазначив він.

"Що дискримінаційного могли побачити у цьому висловлюванні, я не розумію? Для будь-якого філолога не знайшлось приводів для звинувачень та осуджень. Це лише висловлювання", - сказав Волков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Перший національний подадуть до суду за наругу над державною мовою

Також він жалкує, що через 20 років після розпаду СРСР, коли "наші народи були штучно розділені державними кордонами, слова з загального слов'янського котла стали в Україні менш зрозумілими".

Волков наполягає на тому, що і російська, і українська, і болгарська, і навіть чеська, польська та інші мови, які наповнюють слов'янську цивілізацію, - прекрасні, і зазначає, що навіть волів би говорити українською, однак задля цього він не достатньо добре її знає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям треба надати статус меншини

"Тим паче, мені не складно вибачитись перед усіма, хто відчув себе ображеним у силу свого невігластва. Я висловлюю співчуття тим, хто неправильно розтлумачив мій благородний намір", - додав він.

Як відомо, журналісти та представники громадськості звернулись до генерального директора Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа та Волкова з вимогою вибачитись за образу української мови через те, що 30 липня під час коментування змагання плавців в "Акватік-центрі", пан Волков назвав українську мову "диалектом славянского языка".

Зараз ви читаєте новину «Російський коментатор вибачиться перед "невігласами", які не вважають українську діалектом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути