Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2012 14:23

Перший національний транслював "регіоналів" і комуністів, але відмовився показувати Форум опозиції

Перший національний транслював "регіоналів" і комуністів, але відмовився показувати Форум опозиції
Перший Національний транслює політиків, але не всіх

Керівництво Першого національного телеканалу Україна відмовилося здійснювати пряму трансляцію форуму об'єднаної опозиції, який відбудеться в суботу, 12 травня, на Михайлівській площі в Києві.

Про це повідомила в п'ятницю прес-служба партії "Фронту змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший канал транслюватиме Великдень з Москви. Арфуш вже відхрестився

Лідер партії Арсеній Яценюк звернувся до генерального директора Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа з листом, в якому міститься запит на надання ефірного часу на Першому національному телеканалі для прямої трансляції цього форуму 12 травня з 10.05 до 10.45.

Проте напередодні форуму представник керівництва Першого національного телеканалу повідомив прес-службі "Фронту змін", що в трансляції форуму відмовлено. На уточнююче запитання про причини такого рішення він дав зрозуміти, що це не самостійне рішення керівництва каналу, а вказівку "зверху".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший Національний канал перетворюється на "смітник дешевих московських субпродуктів" - опозиція

"Перший національний телеканал України - це державний телеканал, який утримується на кошти платників податків і, згідно закону, повинен надавати рівний доступ до інформації про діяльність як влади, так і опозиції", - підкреслюють в прес-службі "Фронту змін".

У партії нагадали, що УТ-1 здійснював прямі трансляції форуму Партії регіонів "Будуємо нову країну", збори депутатів від Партії регіонів, а також 44-й з'їзд Комуністичної партії України.

"Відмова трансляції форуму об'єднаної опозиції є порушенням закону" Про інформацію ", який гарантує громадянам право на вільне поширення інформації для реалізації своїх прав і свобод. А також закон" Про телебачення і радіомовлення ", яким держава гарантує громадянам реалізацію прав на інформацію, вільне і відкрите обговорення суспільно важливих проблем із застосуванням телебачення і радіомовлення ", - відзначає прес-служба партії.

Зараз ви читаєте новину «Перший національний транслював "регіоналів" і комуністів, але відмовився показувати Форум опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути