середа, 18 січня 2017 18:53

Провокатори підкинули у магазин "АТБ" фарш з хробаками

Провокатори підкинули у магазин "АТБ" фарш з хробаками

Проти однієї з найбільших торгівельних мереж України "АТБ" здійснена чергова інформаційна провокація з метою очорнити ділову репутацію компанії. Зловмисники підкинули на прилавки київського супермаркету фарш з хробаками, після чого влаштували грандіозний скандал, який виклали відео в Інтернет.

Про це заявила заступник генерального директора ТОВ "АТБ-маркет" Наталія Шаповалова. За її словами, провокація не спрацювала, так як дії зловмисників зафіксували камери відеоспостереження.

Спроба провокації сталася 16 січня. Камери відеоспостереження зафіксували, як молодик взяв з полиці дві пачки фаршу і поклав їх у візок. Через деякий час цей покупець повернувся до прилавка з м'ясопродуктами, дістав з принесеного з собою пакету аналогічні упаковки з фаршем, але вже з доданими до них черв'яками і поклав їх в глиб полиці.

Камери зафіксували, що весь цей час молодий чоловік говорив по мобільному телефону. Наталія Шаповалова припустила, що провокатор у телефонній розмові поінформував співучасників про точне місцезнаходження зіпсованого ними ж продукту.

Буквально через лічені хвилини після того, як "покупець" завершив розмову, до прилавка підійшли двоє молодих людей, які деякий час робили вигляд, що вибирають товар, але в підсумку взяли саме упаковки фаршу з черв'яками. Біля каси молоді люди почали розігрувати основну частину афери, знімати інцидент на відео. Незабаром запис з'явився в Інтернет-просторі.

"Протягом двох років наше підприємство піддається постійним інформаційним атакам, які спрямовані на нанесення збитку ділової репутації мережі "АТБ". Різними виконавцями навмисно створюються штучні негативні інформаційні приводи. Наприклад, людина приходить в магазин, приносить в коробочці таргана, випускає його на полицю, фотографує на мобільний телефон. Згодом, ці фотографії викладаються в Інтернет. У мережі Фейсбук навіть створена окрема група, всі публікації якої спрямовані на дискредитацію нашого підприємства. Виконавці цих провокацій діють таємно і швидко, тому, задокументувати їх діяльність не завжди вдається. Проте в даному випадку провокатори попалися. Їх дії зафіксовані камерами відеоспостереження. Зараз юристи торгової мережі "АТБ" готують відповідні матеріали для передачі в правоохоронні органи з метою пошуку і залучення учасників злочинної схеми до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України. Зі свого боку, ми попереджаємо наших колег, всі підприємства торгівлі, про аналогічні можливі дії провокаторів", - заявила Наталія Шаповалова.

Зараз ви читаєте новину «Провокатори підкинули у магазин "АТБ" фарш з хробаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути