четвер, 22 лютого 2024 15:44

Портнов подав до суду, щоб його прибрали з реєстру зрадників

Портнов подав до суду, щоб його прибрали з реєстру зрадників
Андрій Портнов у 2010-14 роках був на посадах в Адміністрації президента Віктора Януковича. Фото: ukrinform.ua

Колишній перший заступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов подав до суду на громадську організацію "Чесно" і Національне агентство з питань запобігання корупції.

Про це повідомили "Чесно".

"Позивач вимагає визнати недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію інформацію наступного змісту: вчинення державної зради, "Zрадник країни", "Посібник російських можновладців, які взялись за агресивну війну проти України та зміну її кордонів". Також визнати недостовірною інформацію - "кримінальне провадження за ст. 111 ККУ (державна зрада)". Позивач вимагає видалити профіль Андрія Портнова з реєстру зрадників", - пишуть.

Від "Чесно" Портнов вимагає чверть мільйона гривень, до НАЗК фінансових претензій не має, розповіли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справи Майдану: прокуратура прозвітувала за 10 років слідства. Інфографіка

"Чесно" повідомили, що Портнов після початку повномасштабної війни виїхав за кордон. Він хоче, щоб справу розглядали за спрощеною процедурою без присутності сторін.

У грудні 2021 року Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти Портнова. Також санкції запровадили проти його фонду.

У 2019 році на пов'язаному з Віктором Медведчуком каналі "112 Україна" (щодо якого президент Володимир Зеленський у 2021 році запровадив санкції) виходила програма, ведучим якої був Портнов.

Андрій Портнов був заступником керівника передвиборчого штабу Юлії Тимошенко. Потім з 2010-го по лютий 2014 року був на посадах в Адміністрації президента Віктора Януковича - керівником Головного управління з питань судоустрою, першим заступником АП.

Центр протидії корупції повідомляв, що родина Портнова придбала у Росії маєток за понад $2 млн, а також комерційну нерухомість у центрі Москви за $5,5 млн.

Зараз ви читаєте новину «Портнов подав до суду, щоб його прибрали з реєстру зрадників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути