середа, 09 листопада 2011 21:40

Попов відкрив стражденну книгарню "Сяйво" під вигуки "Банду геть!"
15

Фото: Фото: Ольга Каменєва

9 листопада міський голова Києва Олександр Попов у приміщенні колишньої книгарні "Сяйво" відкрив муніципальний книжковий магазин.

Перед книгарнею грав духовий оркестр. На приїзд президента Віктора Януковича чекали 30 хв, але він не з'явився. Олександр Попов приїхав з 30-хвилинним запізненням.

"Сьогодні держава повертає вкрадений об'єкт у власність нашого міста. Це було непросто, на кожному кроці нас чекали провокації. Певні приватні інтереси намагаються переважати над інтересами міста. Цього більше не буде. Ми будемо робити все, щоб захищати інтереси киян", - сказав Попов.

За його словами, ремонт приміщення обійшовся в 780 тисяч грн.

Під час промови Попова під вікнами книгарні колишні працівники та активісти громадської організації "Форум порятунку Києва" били у металеві тазики, тарабанили бляшанками, зв'язаними нитками. Скандували: "Банду геть", "Ганьба". Попов робив вигляд, що нічого не чує. Червону стрічку він перерізав разом з поетом Іваном Драчем.

"В цю книгарню я ходжу вже 50 років. Вже не сподівався, що вона знову відкриється. Недавно повернувся з Грузії. Там будують собори і церкви. А в Україні рвуть одне одному груди і нічого не дають робити. Давайте поможемо Попову працювати", - сказав Драч.

На вулиці четверо хлопців тримали у руках білі пропори з написом "Поверніть книгарню "Сяйво" її законним власникам".Один з активістів тримав перед собою піднос з консервованою кількою. Хотів вручити його Попову, але міліціонери не дозволили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книгарню "Сяйво" захищали бітами

Олександр Попов провів у книгарні близько 30 хв. Коли виходив, міліціонери утворили живий коридор. Попов сів на заднє сидіння чорного "фольксвагену". Коли машина від'їжджала, громадський захисник книгарні Костянтин Клімашенко кинув під колесо порожню бляшанку з-під кильки.

"Міська влада перейменувала підприємство по рибному господарству у комунальне підприємство "Міський магазин". Це підготовка до банкрутства. Потім магазин продадуть тим, хто його захоплював", - розповів кореспонденту Gazeta.ua представник організації "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський.

"Ми виступаємо проти злочинних дій київської міської влади. Попов називаємо себе новим керівником, але продовжує практику попереднього керівництва. Ми вимагаємо припинення майнового і бюджетного дерибану. Це можна зробити шляхом перевиборів міського голови і розпуску міської влади", - додав він.

Після від'їзду Попова міліціонери нікого не пускали. Через кілька хвилин на дверях з'явилася табличка "Технічна перерва".

Зараз ви читаєте новину «Попов відкрив стражденну книгарню "Сяйво" під вигуки "Банду геть!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути