четвер, 22 листопада 2012 17:33

"Перед кінцем світу будуть катаклізми, Антихрист і Ісус Христос" — священик УПЦ МП

"Перед кінцем світу будуть катаклізми, Антихрист і Ісус Христос" — священик УПЦ МП
Фото: gazeta.ua

Українська православна церква Московського патріархату закликає не довіряти фальшивим пророцтвам про кінець світу 21 грудня 2012. Тому що у Біблії сказано, що цієї дати ніхто не знає, а кінець світу настане під час другого пришестя Христового. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів священик Української православної церкви Архімандрит Лонгин Чернуха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині річка стала кривавого кольору, але причини не знайдено

"З православної точки зору всі ці дати провокують псевдопророки — це ніщо інше, як спекуляція на релігійних почуттях, це духовна безграмотність, дехто собі таким чином заробляє певний духовний авторитет. Тому церква категорично негативно ставиться до заяв такого роду", - розповів священник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарх УПЦ КП закликав не звертати увагу на пророцтва про "кінець світу"

За його словами, перед кінцем світу на Землі пануватиме Антихрист та будуть катаклізми у природі і суспільстві.

"З православної точки зору, кінець світу - це не є зникнення цього всього. Це якісна зміна життя усього людства. Тобто, ми чекаємо на друге пришестя Ісуса Христа. Очікуємо часу, коли зло покине цю планету і, як говориться у святому письмі, буде нова земля. Нам дані пророцтва, чого очікує людство перед самим пришестям Ісуса Христа. До того, як прийде Ісус Христос запанує Антихрист — це людина, яка уособлює у собі усе зло і увесь негатив. За тлумаченням святих отців до цього часу правління Антихриста будуть передувати певні події пов'язані з катаклізмами у природі і катаклізми у суспільстві — починаючи з родинних і завершуючи політичними проблемами. Ми знаємо, що зло повинне буде досягти апогею і кульмінацією цього буде прихід Ісуса Хреста. Коли саме прийде Ісус Христос, сам Ісус Христос сказав, що цієї дати, цього дня і цього часу ніхто не знає", - розповів Архімандрит Лонгин.

 

Зараз ви читаєте новину «"Перед кінцем світу будуть катаклізми, Антихрист і Ісус Христос" — священик УПЦ МП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути