четвер, 22 листопада 2012 10:30

Патріарх УПЦ КП закликав не звертати увагу на пророцтва про "кінець світу"

Патріарх УПЦ КП закликав не звертати увагу на пророцтва про "кінець світу"
Патріарх Філарет. Фото: comments.ua

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет закликає не довіряти фальшивим пророцтвам про кінець світу 21 грудня 2012, тому що кінець світу "обов'язково буде, але під час другого пришестя Христового і Страшного Суду".

Про це "Коментарям" повідомили в УПЦ КП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Водохреща Філарет приїде у "Гідропарк", а в "Мамаєвій Слободі" з'їдять кабана

Патріарх зазначив, що кінець світу "обов'язково буде, але під час другого пришестя Христового і Страшного Суду.

"Тоді всі померлі воскреснуть, а живі - переміняться, і всі люди постануть перед Богом, щоб дати відповідь за своє життя. Праведники увійдуть в блаженну вічність з Богом, грішники підуть на вічні муки. Земля і все, що на ній, згорить, і буде нове небо і нова земля ", - повідомив Філарет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УПЦ КП та УАПЦ провалили третю за 10 років спробу об'єднання

На його думку, кінець світу не буде наслідком природних причин, у тому числі будь-яких астрономічних явищ. Наближення кінця світу буде супроводжуватися збільшенням кількості стихійних лих, знаменнями з неба, голодом, війнами та іншими лихами.

"Причиною кінця світу буде моральне падіння людей, а не так званий парад планет або" закінчення календаря майя ". Це моральне падіння призведе до того, що людство впаде в гірші гріхи і беззаконня. І підсумком цього падіння стане прихід антихриста - людини, яка за допомогою диявола отримає владу над світом, і якій будуть поклонятися, як Богу. Його правління триватиме три з половиною роки, після чого і відбудеться друге пришестя Господа нашого Ісуса Христа. Він покладе край антихристової влади і влади гріха взагалі ", - сказав Патріарх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет закликає людей голосувати за кандидатів, які захищають українську мову

Він зазначив, що не мають ніякого сенсу іні поради, іні спроби "пережити кінець світу".

"Тому що кінець прийде до всіх і всього, і всі люди предстануть перед Судом Божим, - вважає Патріарх УПЦ КП. - Будь-які спроби попередньо оголосити дату кінця світу, назвати його рік, місяць і день, є завідомо неправдивими. Це брехливі пророцтва, від яких люди вже не раз бентежились. Тому і зараз, коли в ЗМІ і в розмовах серед людей говорять про якусь конкретну дату кінця світу, Церква може сказати лише одне - не вірте і не дивуйтеся! Тому що всі ці розмови - брехня і походять від лукавого. "

Зараз ви читаєте новину «Патріарх УПЦ КП закликав не звертати увагу на пророцтва про "кінець світу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

95

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути