пʼятниця, 15 травня 2009 15:46

Папа Римський прагне діалогу з православними церквами (ФОТО)
5

Папа Римський Бенедикт XVI підтвердив у п"ятницю, 15 травня, прагнення Ватикану до розвитку діалогу з православними церквами.

В останній день тижневого паломництва у Святу Землю глава католицької церкви зустрівся з греко-православним патріархом Єрусалиму Феофілом III.

"Я молюся за те, щоб наше сьогоднішнє зібрання придало свіжого імпульсу роботі по теологічному діалогу між католицькою та православними церквами, помноживши недавні плоди вивчення документів та інших спільних ініціатив", - сказав понтифік, чий виступ на зустрічі з патріархом розповсюдила прес-служба Святого престолу.

Потім Бенедикт XVI провів молитву і проповідь у Єрусалимському Храмі Гробу Господнього. Після полудня він вилетить до Італії.

Нагадаємо, 12 травня Папа Римський Бенедикт XVI відвідав святині ісламу та іудаїзму в Єрусалимі, де оголосив молитву за мир на Святій Землі і закликав до розвитку міжконфесійного діалогу.

Під час п"ятиденного візиту на Близький Схід Папа Римський також відвідав Віфлеєм, зустрівся з головою Палестинської автономії Махмудом Аббасом і відслужив месу в Назареті, повідомляє РИА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський прагне діалогу з православними церквами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути