пʼятниця, 08 травня 2009 15:06

Папа Римський йде в Святу Землю, як "паломник миру"

Папа Римський йде в Святу Землю, як "паломник миру"
Папа Римський Бенедикт XVI відправився сьогодні з апостольським візитом в Святу Землю, під час якого він відвідає Йорданію, Ізраїль та палестинські території. Літак, на борту якого знаходиться глава Римсько-католицької церкви, вилетів з Риму в столицю Йорданії Амман.

Насичена програма дванадцятої зарубіжної подорожі понтифіка, яка продовжиться до 15 травня, включає зустрічі з королем Йорданії Абдаллою II, президентом Ізраїлю Шимоном Пересом, прем"єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, головою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом, високопоставленими релігійними і громадськими діячами.

Особливу увагу під час поїздки понтифік приділить паломництву по святих місцях, під час якого він, зокрема, відвідає Назарет, Віфлеєм та Єрусалим.

Папа виголосить 27 промов, побуває в лікарнях, зустрінеться з біженцями. 11 травня він відвідає меморіальний комплекс "Яд ва-Шем", присвячений жертвам Голокосту.

Напередодні своєї поїздки в Святу Землю Бенедикт XVI закликав до миру та єдності "всіх, хто живе в Святій Землі та на Близькому Сході".

Папа Римський відзначив, що, відвідуючи святі місця, пов"язані з життям Ісуса Христа, він молитиметься за дар миру та єдності всім, хто живе в Святій Землі.

"Я прийду до вас як паломник миру", - підкреслив Бенедикт XVI.

Папа відзначив також, що під час поїздки відбудуться його зустрічі з представниками мусульманських і єврейських общин, в діалозі та культурному обміні з якими був відмічений великий прогрес, пише РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський йде в Святу Землю, як "паломник миру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути