пʼятниця, 02 жовтня 2015 05:55

Обама виступив за обмеження зброї після "орегонського розстрілу"

Обама виступив за обмеження зброї після "орегонського розстрілу"
Фото: AP

Президент США Барак Обама знову закликав до посилення законів по контролю над зброєю у зв'язку із великою кількістю жертв при стрільбі в Орегоні, передає РИА Новости.

"Не повинно бути такого, щоб будь хто, хто хоче нашкодити людям, так легко міг отримати зброю", — сказав Обама, виступаючи із зверненням в Білому домі.

За його словами, недостатньо лише співчуття у подібних випадках. "Наших молитов недостатньо. Цього недостатньо!", — сказав президент США.

"Ми — єдина країна в світі, де подібні масові вбивства відбуваються кожні кілька місяців. це стало рутиною," - додав він.

Президент США знову розкритикував конгрес за відсутність бажання прийняти хоча б "скромні закони з регулювання того, як використовувати зброю".

"Конгрес заважає навіть збирати дані, які можуть скоротити кількість смертей від вогнепальної зброї. Це безглуздо", — сказав Обама.

Як раніше повідомлялося, внаслідок стрілянини в студентському містечку коледжа Umpqua Community College у містечку Роузбург, штат Орегон загинули щонайменше 15 людей. Ще 20 осіб отримали поранення. Повідомлялося, що зловмисник загинув під час перестрілки з поліцією.

Обама неодноразово закликав ввести заходи з обмеження зброї і кожен раз це відбувалось після резонансної стрілянини. Нагадаємо, в липні, в Луїзіані в кінотеатрі чоловік влаштував криваву стрілянину, внаслідок чого двоє людей загинули, ще 10 отримали поранення. Раніше у Теннесі чоловік обстріляв центр резерву ВМС: п'ятеро вбитих.

Зараз ви читаєте новину «Обама виступив за обмеження зброї після "орегонського розстрілу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути