пʼятниця, 02 жовтня 2015 03:44

"Орегонський стрілець" вбивав студентів заради слави
13

Фото: AP

Поліція застрелила 20-річного хлопця, який поранив більше 20 і вбив 13 людей. Напередодні на одному з форумів можливий вбивця обговорював свої плани.

Генеральний прокурор штату Еллен Розенблюм повідомила, що 13 осіб було вбито і 20 поранені. Раніше надходили суперечливі дані про кількість жертв, передає Reuters.

"Орегонський стрілець" вимагав від студентів перед розстрілом назвати своє віросповідання.

За словами 18-річної очевидиці подій Кортні Мур, вона була в класі, коли хтось вистрелив через вікно і застрелив вчителя в голову. Потім стрілок зайшов у клас, зажадав, щоб всі лягли на підлогу, а потім по черзі наказував кожному встати і назвати релігію, яку він сповідує, повідомляє NR Today.

Кортні Мур розповіла, що вбивця стріляв хаотично. Вона лежала серед тіл розстріляних однокласників.

На місці злочину знайдено три пістолети та гвинтівку, які, ймовірно, належали стрільцю, розповів CNN представник правоохоронних органів.

За даними джерел CNN, близьких до розслідування, представники влади вивчають листування на одному з форумів між можливим стрільцем та іншими учасниками.

Зазначається, що напередодні, в середу вночі, вбивця повідомив про свої плани здійснити стрілянину. Деякі учасники форуму підбивали його до цього, давали поради як це краще зробити і яку зброю використовувати.

При цьому, інші форумчани називали ймовірного стрільця "жалюгідним невдахою".

Відзначається, що в своєму повідомленні можливий вбивця написав: "Це мій єдиний шанс потрапити на шпальти газет. Я такий нікчемний".

Як раніше повідомлялося, внаслідок стрілянини в студентському містечку коледжа Umpqua Community College у містечку Роузбург, штат Орегон загинули щонайменше 15 людей. Ще 20 осіб отримали поранення. Повідомлялося, що зловмисник загинув під час перестрілки з поліцією.

Зараз ви читаєте новину «"Орегонський стрілець" вбивав студентів заради слави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути