неділя, 09 вересня 2012 17:04

Ньютон, Кароль і Козловський дали концерт біля зруйнованого ПК в Макіївці
32

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

8 вересня кумири макіївської молоді Міка Ньютон, Тіна Кароль, Віталій Козловський, Олексій Кузнєцов, Матіас, Renata викликали фурор у вимираючому селищі Донбасу, відомому як Буроз.

Хоча офіційно селище носить ім'я революціонера Кірова, жителі не забули, що заснував його французький промисловець Буроз. Подивитися на зоряний виступ з'їхалися жителі всього величезного Радянського району Макіївки, до якого відноситься Буроз.

Артистів, навіть місцевих, тут не бачили років 20 - із моменту закриття палацу. Сьогодні від монументальної будівлі Палацу культури вціліли тільки стіни, а селище, вірніше його рештки, виглядають вельми понуро - немає доріг, безліч будинків, які покинули господарі. Найбільш відвідуваними місцями Буроза є два місцеві кладовища.

"Іншого місця для нас влада Макіївки не знайшла, але це й круто, адже тут ми потрібніші. Я бачу, що тут молодь тільки п'є і курить, навіть діти ходять із пляшкою в руках, а наше завдання заражати здоровим способом життя", - розповів Gazeta.ua один із учасників шоу - керівник вуличного спортивного руху в Україні Денис Мінін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На святковий концерт у Вінниці зібралися десятки тисяч глядачів

Виступ лідерів молодіжного руху "Street Workout" на чолі з Мініним стало кульмінацією свята. До речі - приуроченого до Дня фізкультурника. Команда Дениса показала програму на брусах і поперечинах, відеофрагменти якої мають мільйони переглядів в інтернеті.

Денис приїхав до Макіївки з Дніпропетровська, а його товариші - з різних куточків України. Мінін відомий пропагандист здорового спорту, він доводить, що створити ідеальне тіло можна, не вживаючи стероїдів. Запевняє, що будь-яка дитина може стати спортсменом, не відвідуючи дорогих спортзалів, не купуючи спецобладнання - займаючись лише на звичайному шкільному турніку.

"20 вересня ми відкриємо в Макіївці спортивний майданчик біля школи №19, - розповів Денис Мінін. - Такі майданчики робимо зараз за свій рахунок по всій Україні. Наші київські хлопці виграли мільйон гривень в останньому шоу "Україна має талант" і він теж буде витрачений на благодійність. Я сам половину грошей, які заробляю в бізнесі, витрачаю на розвиток "Street Workout". Цього року ми вперше провели фестиваль здорового способу життя. Один спортивний майданчик побудували в Києві, в Гідропарку, і один спортмайданчик відкрили у Макіївці".

Концертний антураж на фоні зруйнованого палацу культури виглядав фантастично, а поява на сцені Тіни Кароль, Міки Ньютон, Віталія Козловського стала для глядачів шоком, начебто пришестя інопланетян. Бідна макіївська публіка, не маючи подібних розваг, стогнала, верещала й плакала. Тим більше, що молодшим своїм шанувальникам зіркові гості дозволяли все, що на звичайних концертах присікає охорона: підійматися на сцену, обніматися і співати з зірками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагорний взяв під опіку Міку Ньютон

"За все своє життя я не бачила нічого подібного, оголошення два дні тому розклеїли на будинках і деревах, а я до останнього сумнівалася - чи це не жарт, адже з Буроза тікають місцеві, в цьому селищі не залишилося нічого хорошого", - поділилася з кореспондентом Gazeta.ua 58-річна Алла Непомняща.

Жінка з іншого кінця міста на маршрутці привезла на концерт 11-річну внучку Маргариту, яка страждає на ДЦП. Дівчинка не ходить, бабуся возить дитину на візочку, з якої Маргарита давно виросла. А по сходах Алла Вікторівна носить внучку на руках.

"Відвідувати концерти у нас немає ні грошей, ні можливостей. На жаль, у нашій країні здорові люди хворим не допомагають, вони нас бояться", - говорить Алла Непомняща.

Організував благодійне шоу для макіївчан Фонд волонтерів України. Артисти повідомили Gazeta.ua, що приїхали в Макіївку безкоштовно, виключно на прохання свого друга Тимофія Нагорного. Продюсер Нагорний, як виявилося, народився і виріс у макіївському селищі Буроз.

Зараз ви читаєте новину «Ньютон, Кароль і Козловський дали концерт біля зруйнованого ПК в Макіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути