четвер, 02 жовтня 2014 15:01

Найпотужніша ЕкоТЕС в Україні перестала працювати

Найпотужніша ЕкоТЕС в Україні перестала працювати

Іванківський район на Київщині може залишитися без електрики через зупинку найпотужнішої в Україні ЕкоТЕС, що працює на твердій біомасі. Підприємство, що розташоване у смт Іванків Київської області, змушене перестати працювати через збитки і крадіжки на підстанції "Запрудка", повідомляє прес-служба ЕкоТЕС.

"Як виявилося, в ніч на 30 вересня 2014 з підстанції "Запрудка", яка знаходиться в смт. Іванків Київської області, було вкрадено устаткування. Воно перебувало у власності Київобленерго. У зв'язку з цим ЕкоТЕС не може продовжувати свою роботу і поставляти електроенергію жителям населеного пункту. Міліція склала протокол і провела слідчі заходи",- повідомляють на підприємстві.

Загальна вартість збитків через крадіжку становить понад 500 тис. грн.

"У нас є підстави вважати, що ця крадіжка не випадкова. Спроби нанести шкоду підстанції "Запрудка" робилися вже неодноразово. Більш того, такий злочин міг зробити тільки фахівець, який відмінно обізнаний про роботу підстанції, оскільки був величезний ризик отримати удар струмом. Ми просимо місцеві органи СБУ та МВС провести розслідування і зупинити протизаконні дії угруповання радикально налаштованих елементів", - каже Володимир Бойко, гендиректор компанії "БіоГазЕнерго". Ця компанія є власником ЕкоТЕС.

У серпні 2014 року жителі сіл Іванківського району перекривали трасу на знак протесту проти роботи вказаної ТЕС. Пояснювали, що ЕкоТЕС, яка працює на деревині й інших біологічних матеріалах, використовує для переробки сировину із Чорнобильської зони вітчуження. Іванків знаходиться у 50 км від Чорнобильської АЕС.

Зараз ви читаєте новину «Найпотужніша ЕкоТЕС в Україні перестала працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути