вівторок, 26 травня 2009 17:50

Нацрада вимагає заборонити "лохотрони" на ТБ

Нацрада вимагає заборонити "лохотрони" на ТБ

Нацрада за обмеження трансляції на телебаченні платних інтерактивних вікторин

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Тетяна Мокріді сподівається, що Верховна Рада України внесе зміни до чинного законодавства щодо заборони програм і передач з платними інтерактивними конкурсами.

"Я як член Національної ради, який неодноразово торкався питання так званих" лохотронів "на телебаченні, вважаю за необхідне законопроект народних депутатів Олени Кондратюк та Миколи Баграєва Про внесення змін до Закону України Про телебачення і радіомовлення (щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами ) ", - зазначила Мокріді.

На її переконання, у проекті є ряд обґрунтованих доповнень до чинного законодавства. "Цим законопроектом забороняється розміщення в ефірі інтерактивних конкурсів (ігор, вікторин) за участь в яких потрібно платити. Така категорія програм, після прийняття змін, може бути дозволена лише на каналах з обмеженим доступом. Під час трансляції буде обов"язкова інформація про умови участі, плату за дзвінки. Це попередження повинно займати 20% площі екрану ", - зазначила вона.

При цьому Мокріді нагадала, що на сьогодні діє рішення Національної ради від 19 березня минулого року Про рекомендації Національної ради щодо трансляції в ефірі телеорганізацій передач, які можуть завдати фінансовий збиток телеглядачам, згідно з яким попередження повинно займати не менше 15% від площі екрану.

"Національна рада не має права забороняти такі програми, своїм рішенням може тільки вимагати від телеканалів показувати попередження про умови і ціною дзвінків", - наголосила член Нацради.

Вона впевнена, що "прийняття цього закону врятує чимало азартних телеглядачів від участі в примітивних вікторинах". "Як відомо, дешевий сир може бути лише в мишоловці, саме так виглядають ці програми, участь в яких має лише один результат - шалені рахунки за телефонні розмови. Приємно зазначити, що парламентарії чують стурбованість телеглядачів і проблеми, що бачить в ефірі Національна рада ", - зазначила Мокріді і додала, що до цього законопроекту ця категорія програм не була виписана в законодавстві.

Отже, Мокріді висловила сподівання, що депутати підтримають цей законопроект. Вона зазначила, що після того, як він вступить у дію, Національна рада жорстко буде стежити, щоб таких програм в ефірі не було.

Як повідомлялося, 15 травня Рада заборонила гральний бізнес на території населених пунктів країни.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Нацрада вимагає заборонити "лохотрони" на ТБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути