пʼятниця, 22 травня 2009 14:41

Катеринчук заступився за гральний бізнес

Катеринчук заступився за гральний бізнес

Народний депутат від фракції НУНС Микола Катеринчук пропонує компаніям - представникам грального бізнесу звертатися до суду за продовженням своєї діяльності, повідомляє 24.ua.

"Якщо закон набере чинності, я б рекомендував тим, хто вже має ліцензії, звернутися до суду і добитися продовження цих ліцензій. Оскільки закон не має зворотної дії, вони будуть у 100% виграші. Люди, які заплатили за цей вид діяльності, повинні мати можливість цивілізовано його звернути. Саме тому ми пропонували внести до закону положення про перехідний період терміном у два роки. Проте наші пропозиції не були враховані", - заявив народний депутат.

На думку Миколи Катеринчука, прийнятий закон "Про заборону грального бізнесу в Україні" переслідує політичні цілі: "Те, як це робилося - безграмотно з погляду економічних і політичних наслідків. Ну добре, заборонили гральний бізнес, відзвітували перед виборцями. А на ділі зіткнулися з ще більшими наслідками".

Щоб покрити бюджетний дефіцит, що виникає через випадання податкових надходжень від грального бізнесу, "НБУ проводитиме емісію", - додав народний депутат.

"Ми з розумінням відносимося до протестів працівників грального бізнесу - офіційно їх більше 200 тисяч, а неофіційно, думаю, 500 тисяч. Я розумію політичну кон"юнктуру, й на носі президентські вибори, але про півмільйона людей потрібно пам"ятати завжди, навіть у такі моменти", - відзначив Микола Катеринчук.

Нагадаємо, 15 травня Верховна Рада України прийняла закон "Про заборону грального бізнесу в Україні".

19 травня представники грального бізнесу в Україні подали до суду позови до держави з вимогою повернути їм гроші, сплачені за отримання патентів.

ProUa
Зараз ви читаєте новину «Катеринчук заступився за гральний бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути