субота, 30 серпня 2014 23:13

Нацгвардія презентувала нові вертольоти для евакуації поранених

Нацгвардія презентувала нові вертольоти для евакуації поранених
Фото: wikipedia.org

Сьогодні Національна гвардія України презентувала один з вертольотів МІ8-МТВ1, переданих минулою владою в оренду компанії "Українські вертольоти" і повернутих для роботи в зоні проведення антитерористичної операції.

Вертоліт модернізований і оснащений сучасним обладнанням для евакуації тяжкопоранених і проведення реанімаційних заходів на борту. Після ремонту та модернізації вертоліт успішно пройшов льотні випробування.

На борту гелікоптера встановлений реанімаційний модуль для пацієнтів, шість носилок для тяжкопоранених. У складі екіпажу - два доктори. Реанімаційні заходи можуть починатися вже в повітрі: вентиляція легенів, переливання крові, можливість моніторити серцевий пульс, реанімувати роботу серця за допомогою дефібрилятора. У складі медичної бригади працює карета швидкої медичної допомоги.

Гелікоптер оснащений бортовою інтегрованою системою для виконання нічних польотів, також має оптико-електронну систему виробництва FLIR, потужний пошуковий прожектор з інфрачервоною камерою, лебідкою для підйому одночасно двох поранених. Такий гелікоптер може виконувати евакуацію поранених з декількох непідготовлених майданчиків протягом 24 годин на добу, сім днів на тиждень.

Крім того, в розпорядження НГУ надійде ще один модернізований гелікоптер для авіамедичної евакуації і два транспортні гелікоптери МІ8МТВ1, які дозволять одночасно транспортувати до 12 поранених.

Зараз ви читаєте новину «Нацгвардія презентувала нові вертольоти для евакуації поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути