пʼятниця, 29 березня 2013 18:13

На місці школи у Вінницькій області збираються побудувати сміттєпереробний завод

На місці школи у Вінницькій області збираються побудувати сміттєпереробний завод
Фото: odessanews.biz

28 березня у селищі Вороновиця Вінницького району Вінниччини на спільних зборах батьків, вчителів та місцевих мешканців вирішували долю школи № 2. Місцеві впевнені, що школу хочуть закрити, бо хтось накинув оком на цю територію.

"Це вже комусь приглянулось місце. Воно біля самого цукрового заводу. Завод вже дорізають, то будуть тут щось відкривати. А школа заважає," - обурювались батьки.

Голова селищної ради Віктор Стецький сказав, що рік тому київська фірма хотіла тут будувати сміттєпереробний завод.

"Приїжджали, розказували, як нам потрібен цей завод. Тоді теж казали про закриття школи. То люди виступили проти. Замовкли. Тепер знову заговорили про закриття школи. Чіпляються за все. І вбиралень внутрішніх немає, і приміщення ледь не аварійне, і вікна треба міняти. А ця будівля ще нову школу перестоїть. Тут такі стіни товсті, добротні. Просто треба ремонт нормальний зробити. Жодного разу з району не виділялись кошти на ремонт. Все лягало на плечі батьків. А тепер раптом згадали, що приміщення потребує ремонту", - зауважив він.

Всі присутні були категорично проти закриття школи. В ній навчається 105 дітей, працює 20 вчителів.

"Можливо, для вчителів знайдуть десь роботу. А технічний персонал прийдеться звільняти. Зараз і так з роботою туго. То ще безробітних додасться. Хай би переглянули штат, оптимізували. Але нащо ж школу закривати? Для мене особисто не проблема в іншу школу дитину завести. Буду брати по дорозі на роботу. Але ж будуть діти, які той автобус шкільний обходитимуть стороною. І роздивлятимуться всю Вороновицю по дорозі. А трасу перейти яка проблема! Там же світлофора немає. Наш селищний голова добивається більше 2 років, щоб поставили. А йому кажуть: "дорого", - зазначила місцева Тетяна Ліщук.

За словами заступника начальника відділу освіти Вінницької райдержадміністрації Наталії Білоус, приміщення школи побудоване у 18 столітті.

"Школа вже стара. Сюди потрібно вкласти 2 мільйони, щоб довести її допутя. Держава виділяє 8 тисяч гривень на одну дитину. Для цієї школи їх вистачить тільки на півроку, бо мало дітей. Кошти на ремонт виділяються такі, що їх вистачить тільки на фарбу і вапно. А люди кричать: "Чого ви не поїхали до Януковича вибивати гроші?" Взагалі, нас в штики сприймали. Наче ми вже їх школу закриваємо. А ми приїхали радитись, що робити в цій ситуації. Чи шукати підприємців, які допоможуть відремонтувати приміщення. Чи ставити на маршрут шкільні автобуси. Нам якраз виділили 3 новеньких автобуси на район. І цих 104 дитини зможемо ними перевезти", - наголосила вона.

У відділі освіти зауважили, що в цьому навчальному закладі потрібно зробити внутрішні туалети, поміняти вікна, переробити перекриття, модернізувати котельню.

"Внутрішні туалети ми за літо зробимо. Знайдемо спонсорів. Якщо питання тільки в цьому. Але я сумніваюсь, що школу залишать в спокої. Вже років 30 її хочуть закрити. Як тільки цукровий завод перестав виділяти кошти на її утримання", - запевнив селищний голова.

Зараз ви читаєте новину «На місці школи у Вінницькій області збираються побудувати сміттєпереробний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути