пʼятниця, 12 березня 2010 15:03

На кінець квітня припаде пік весняного водопілля

На кінець квітня припаде пік весняного водопілля

Пік весняного водопілля припадатиме на 25-30 квітня ц.р. Про це повідомив на прес-конференції начальник Гідрометцентру МНС України Микола Кульбіда.

За його словами, перша хвиля весняного водопілля вже пройшла. Це стосується Західного Бугу (підйом - 1,5 м), верхів"я Прип"яті (0,5-1,8 м), Сіверcького Донця, притоків Дністра (Миколаївська, Херсонська області), Волинської, Рівненської, Луганської, частково Дніпропетровської областей.

Він зазначив, що в Херсонській області підтоплення сільських будинків сталося через підняття ґрунтових вод, а не через водопілля.

На високогір"ї Карпат ситуація стабільна. У Прикарпатті з"явився сніг, але він не загрожує суттєвому підняттю рівня води у місцевих річках.

"Що стосується таких рік, як Десна, Дніпро, Прип"ять, то гідрометеорологічна ситуація в них практично не змінилася. Ті запаси, які були в лютому і на початку березня, є такими ж, що дозволяє зберегти попередні оцінки", - відзначив начальник Гідрометцентру МНС України.

Кульбіда також зазначив, що найбільш негативні наслідки від весняного водопілля проявляться у масових затопленнях заплавних територій, ускладненні ситуації на територіях, пов"язаних із Дніпром і Десною - у Чернігівській, частково у Київській області. У Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській областях - у зв"язку з підвищенням рівня води в ріках Південний Буг, Інгул і Інгулець, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «На кінець квітня припаде пік весняного водопілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути