вівторок, 24 січня 2012 13:20

Microsoft просить дозволити одностатеві шлюби, щоб поповнити кадрові ряди

Microsoft просить дозволити одностатеві шлюби, щоб поповнити кадрові ряди

Microsoft приєдналася до групи компаній, які попросили губернатора штату Вашингтон, де розташована штаб-квартира корпорації, легалізувати одностатеві шлюби. Софтверний гігант вважає, що в цьому випадку у нього буде ширший вибір серед кадрів.

Відповідний лист з проханням підтримати два законопроекти в цій сфері був відправлений губернатору штату, члену Демократичної партії Христині Грегуар. Крім Microsoft, під ним підписалися Vulcan (компанія була заснована Полом Алленом, одним з творців самої Microsoft), Nike, RealNetworks, Group Health Cooperative і Concur, повідомляє The Atlantic.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нью-Йорку за 1 день зареєстрували 659 одностатевих шлюбів

У корпорації заявили, що виступають проти дискримінації, оскільки вона погіршує якість робочої сили, в будь-якій формі. Іншими словами, якщо одностатеві шлюби будуть дозволені, то в людей буде менше перешкод при виборі місця проживання і роботи, а в Microsoft - більш широкий вибір серед перспективних кадрів. При цьому поліпшити стан ринку праці софтверний гігант прагне в штаті Вашингтон, так як саме тут, в Редмонді, знаходиться його штаб-квартира.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Мексиці легалізували одностатеві шлюби

Головний юрист Microsoft Бред Сміт (Brad Smith) опублікував довге пояснення вчинку корпорації в офіційному блозі. Він пояснив, що одним зі складників рецепта успіху Microsoft на світовій арені є толерантність. "Щоб бути успішною компанією, вкрай важливо мати різнорідну робочу силу, - заявив він. - Сьогодні ми потребуємо такої робочої сили як ніколи раніше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Статок батька Microsoft після смерті віддадуть на благодійні цілі

Корпорація Microsoft є давнім прихильником сексуальних меншин, про що Сміт сам нагадав у блозі. У 1993 р. Microsoft стала першою компанією зі списку Fortune 500, яка запропонувала бенефіції сексуальних меншин. У тому ж році в Microsoft було створено корпоративне співтовариство GLEAM, до якого входить більше 700 геїв, лесбіянок, бісексуалів і трансвеститів.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft просить дозволити одностатеві шлюби, щоб поповнити кадрові ряди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути