пʼятниця, 28 серпня 2009 13:06

Меркель не дозволили виступати по телевізору через "приховану агітацію"

Меркель не дозволили виступати по телевізору через "приховану агітацію"

Державна теле- і радіокомпанія Mitteldeutsche Rundfunk (MDR) відмінила показ 15-хвилинного інтерв"ю канцлера Німеччини Ангели Меркель, який повинен був відбутися в прайм-тайм увечері 27 серпня.

Керівництво поступилося протестам лівих і соціал-демократів. Вони заявили, що інтерв"ю Меркель на тему "Як буде далі на сході (Німеччини)?" виходить в ефір всього за три дні до місцевих виборів в Саксонії та Тюрингії і є прихованою агітацією.

Як відзначає Spiegel, гостроту дискусії навколо запланованого інтерв"ю Меркель додав той факт, що в телепрограмі на весь тиждень про нього не було жодної згадки. Телеканал заявив про трансляцію всього за день до показу - у вівторок, 25 серпня.

MDR відкрито звинуватили в тому, що телекомпанія агітує за консерваторів з ХДС, діючи всупереч власному статуту, восьма стаття якого забороняє ставати на бік того або іншого політика або партії.

У результаті керівництво MDR визнало, що час для трансляції був обраний дійсно невдало і "заради рівності шансів", як наголошується в офіційній заяві, відмінила показ інтерв"ю Меркель.

Одночасно було скасовано заплановане на 10 вересня інтерв"ю з одним з головних суперників Ангели Меркель за пост канцлера - кандидатом від соціал-демократів Франком-Вальтером Штайнмайером, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Меркель не дозволили виступати по телевізору через "приховану агітацію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути