понеділок, 17 серпня 2009 14:35

Меркель розказала про перший досвід паління та свої спекуляції

Меркель розказала про перший досвід паління та свої спекуляції

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в інтерв"ю виданню "Bild am Sonntag" розповіла про невідомі епізоди своєї біографії, повідомивши, зокрема, про те, що свою першу сигарету спробувала в 14 років.

У школах НДР був обов"язковий урок професійної підготовки. Дорогою в одну з механоремонтних майстерень приятелі пригостили Меркель сигаретою, вона затягнулася, проте, за власними словами, палити їй не сподобалося.

Крім того, напередодні майбутніх виборів в Бундестаг Ангела Меркель, яка висувається на другий термін, зізналася читачам, в тому, що, будучи підлітком, разом з друзями спекулювала чорницею.

За часів НДР Товариство по торгівлі овочами і фруктами давало приватним особам за зібраний кілограм чорниці 4 марки. Проте оскільки торгівля ягодами підтримувалася держдотаціями, уроздріб чорницю продавали менше закупівельної ціни - по 2 марки.

"Один здавав кілограм чорниці, інший, через годину, приходив в лавку і купував цей кілограм за дві марки", - повідомила Меркель. Навар з кожного кілограму складав, таким чином, дві марки. "Не дивно, що НДР у результаті збанкрутіла", - прокоментувала висловлювання Меркель Berliner Morgenpost.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Меркель розказала про перший досвід паління та свої спекуляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути