четвер, 11 лютого 2016 08:00

Майданівці пікетують посольства європейських країн, а США скасовує візи (11 лютого)

11 лютого 2014 року Рада Всеукраїнського об'єднання "Майдан" прийняла рішення, що протестувальники звільнять адміністративні будівлі та вулицю Грушевського лише після звільнення всіх затриманих активістів.

"Ми прийняли рішення, що, якщо будуть звільнені всі заручники, ми залишимо КМДА, вулицю Грушевського і захоплені облдержадміністрації", - зазначив представник Ради "Майдану" Михайло Волинець.

Під посольствами Австрійської Республіки та Федеративної Республіки Німеччина в Україні пройшли пікети. Кілька десятків представників інтелігенції, вчених і громадських активістів вимагали від європейських представників заблокувати банківські рахунки та заборонити в'їзд до цих країн українським чиновникам, які порушили права людини.

 

Перед посольством поставили три мішені – у формі людського тіла, в червоній безрукавці з хрестом і в помаранчевій із написом "Преса", з жовто-блакитною стрічкою, – в яких є отвори, як від куль. Фігури символізують медика, журналіста і активіста, що стали мішенями силовиків.

 

Учасники акції підписали звернення до послів Німеччини Крістофа Вайля та Австрії Вольфа Дітріха Хайма.

"Ми вимагаємо заблокувати рахунки українських можновладців-злочинців, які проживають або відпочивають в Австрії. Якщо вони почнуть тікати у ту країну, треба, щоб їх там зустріли вже з наручниками", – сказав координатор Ради "Майдану" Андрій Ніцой.

Активісти Самооборони Майдану в касках і зі щитами пікетували Подільський райсуд. Там обирали запобіжний захід для афганців, яких запросили до райвідділу як свідків і затримали на 60 годин.

На одній зі стін на вулиці Грушевського з'явилися "революційні" портрети класиків української літератури: Івана Франка в касці, Тараса Шевченка з хусткою на обличчі та Лесі Українки в протигазі.

 

Лідери української опозиції зустрілися з комісаром ЄС Штефаном Фюле. Було прийняте рішення надати підтримку Україні.

"Європейці - разом із нами, і все залежить від того, чи усвідомлює Янукович, де ми зараз знаходимося і які наслідки неприйняття ним відповідних рішень... Ми хочемо почути від Януковича - чи готовий він до цього", - сказав після зустрічі Яценюк.

14 лютого посольство США в Україні підтвердило інформацію про скасування віз кільком громадянам України за силовий розгін Євромайдану.

"У відповідь на дії проти мітингувальників на Майдані в листопаді та грудні минулого року посольство США скасувало візи для деяких громадян України, пов'язаних із застосуванням сили", - йдеться в повідомленні відомства.

Фортепіанний концерт на Грушевського та рішення Європейської ради (10 лютого)

Зараз ви читаєте новину «Майданівці пікетують посольства європейських країн, а США скасовує візи (11 лютого)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути