середа, 10 лютого 2016 08:00

Фортепіанний концерт на Грушевського та рішення Європейської ради (10 лютого)

10 лютого 2014 року лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош заявив про відсутність гарантій щодо подальшого продовження перемир'я між майданівцями і силовиками.

Він наголосив, що більшість вимог не була виконана у достатній мірі, тому "Правий сектор" готується до загальнонаціональної мобілізації.

"Ставлячи собі за мету переможне завершення Національної революції, але усвідомлюючи всі небезпеки, які тяжіють над відносно незалежною державою Україною, "Правий сектор" погодився на перемир'я...

У зв'язку з тим, що режим не йде на компроміс і нерідко збільшує власну нахабність, ми звертаємось до українського народу, а також закликаємо опозицію, Самооборону, Автомайдан, воїнів-афганців та усіх інших суб'єктів протесту приготуватися до загальнонаціональної мобілізації з перспективою подальшого блокування урядового кварталу", - закликав Ярош.

10 лютого на барикаді на вулиці Грушевського активісти встановили імпровізовану сцену, прикрашену національними прапорами, автомобільними шинами і піаніно.

 

"Ми - одна земля, один народ. Все інше ви почуєте, якщо притишите музику", – звернулася Руслана до силовиків, із розташування яких у відповідь на фортепіанний концерт Майдану посилився звук популярних російських пісень.

Руслана виконала для бійців спецпідрозділу "Беркут", солдат внутрішніх військ і активістів гімн України. Грали також Антуанетта Міщенко, Піаніст-Екстреміст і навіть діти.

В Українському домі художники творчої сотні Майдану розписували щити самооборонівців. Малюнки наносили унікальні і пов'язані з власником щита.

 
 

"Це прекрасна можливість бійцям Самооборони, хлопцям сотенним, поспілкуватися з художниками, зрозуміти щось про себе, художникам – зрозуміти ситуацію в бойових сотнях", – розповів активіст Юрій Ігнатенко.

Рада міністрів закордонних справ країн-членів ЄС 10 лютого розглянула українське питання. У прийнятому рішенні відсутні санкції проти української влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ювілейне віче на Майдані та акції для Заходу і "Дождя" (9 лютого)

Під Києвом даївці зупинили мікроавтобус львівського активіста, який віз на Майдан ліки. Сюди приїхали начальник слідчого підрозділу Святошинської міліції, оперативно-розшукова група, а також представник київського Автомайдану й опозиційні депутати.

Домовилися, що водієві мікроавтобуса повертають права і відпускають, а ліки передаються в найближчу київську лікарню.

Зараз ви читаєте новину «Фортепіанний концерт на Грушевського та рішення Європейської ради (10 лютого)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути