неділя, 29 травня 2016 21:10

Колишній ватажок бойовиків на Донбасі очолив нову російську організацію

Колишній ватажок бойовиків на Донбасі очолив нову російську організацію
www.theinsider.ua

Колишній лідер проросійських бойовиків на Донбасі Ігор Гіркін (відомий як "Стрєлков") очолив у Росії нову організацію під назвою "Загальноросійський національний рух".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Метою організації, в зборах якої 28 травня в Москві взяли участь до півтора десятка осіб, назвали "відродження Росії як російської національної держави, що служить інтересам російської нації".

У тексті, опублікованому на сайті руху "Новоросія", йдеться, що учасники "Загальноросійського національного руху" борються "за права, свободи та інтереси росіян, які проживають в інших державах і які страждають від дискримінації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігор Гіркін переконує, що його звинувачують у вбивстві 2-х росіян

Нагадаємо, у 2014 році Гіркін очолював угруповання проросійських бойовиків, яке в квітні захопило міста Слов'янськ і Краматорськ. На початку липня українські військові та добровольці вибили угруповання Гіркіна з цих міст. Ватажок бойовиків зміг вийти з оточення, і згодом у Донецьку нетривалий час був так званим "міністром оборони".

В березні цього року юрист з Санкт-Петербурга Аркадій Чаплигін вимагав порушити кримінальну справу стосовно Ігоря Стрєлкова. Приводом для цього стали зізнання колишнього лідера бойовиків, які він зробив в інтерв'ю радіо "Комсомольская правда" в січні. У розмові з журналістами Стрєлков визнав, що під час окупації Слов'янська за його наказами були розстріляні, як мінімум, чотири людини.

Зараз ви читаєте новину «Колишній ватажок бойовиків на Донбасі очолив нову російську організацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути