середа, 02 грудня 2009 12:43

Книгарню "Сяйво" викинуть на вулицю

Книгарню "Сяйво" викинуть на вулицю

Орендоване книгарнею "Сяйво" приміщення в центрі Києва в результаті аукціону отримало нового власника і з січня книгарня може опинитися на вулиці.

Про те, що у вересні орендоване "Сяйвом" приміщення продали з аукціону, адміністрація однієї з найстаріших книгарень дізналася лише місяць тому.

За словами директора книгарні Алли Лазуткіної, Шевченківська райраді нібито надсилала листа з повідомленням про аукціон, однак вона нічого не отримувала.

"Покидати приміщення ми не збираємося. Вже подали позов до господарського суду Києва. Наразі тривають юридичні моменти", - сказала Лазуткіна.

За словами голови постійної комісії Київради з питань культури й туризму Олександра Бригинця, він не пам"ятає, щоб рішення про виставлення приміщення книгарні на аукціон проходило через його комісію.

За правилами, питання про винесення приміщення книгарні на аукціон мало б спочатку пройти комісію, а потім погодитися чи не погодитися депутатами на сесії Київради.

"Вочевидь рішення було ухвалене давно, от дочекалися, коли його можна реалізувати , або ж провели поза регламентом", - сказав Бригинець.

Водночас Шевченківська райрада запевняє, що продаж приміщення не означає виселення, якщо книгарня домовиться про оренду з новим власником.

Однак, "Сяйво" все ж боїться, що його викинуть на вулицю, адже приміщення, яке воно орендує, - у самісінькому центрі Києва.

У січні Верховна Рада запровадила мораторій на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, проте, такі заклади викидають з їхніх приміщень.

Як відомо, нещодавно у Києві пройшла акція на захист видавництва "Українська енциклопедія", яке теж опинилося під загрозою виселення.

За матеріалом Радіо Свобода

Зараз ви читаєте новину «Книгарню "Сяйво" викинуть на вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути