четвер, 25 липня 2013 15:42

Київські медики отримають дані усіх психічнохворих, до яких доводиться їхати на виклик

Київські медики отримають дані усіх психічнохворих, до яких доводиться їхати на виклик
Фото: aybolit.ua

У Києві створять єдину базу даних психічнохворих осіб для диспетчерів, які приймають виклик швидкої допомоги. Це має убезпечити фельдшерів та лікарів від нападів пацієнтів. Про це на прес-конференції заявив Володимир Юрченко, директор Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги.

"Приймаючи виклик, медики вже знатимуть, що на них може чекати, і відповідно реагуватимуть. У разі небезпеки співробітник швидкої допомоги натискає кнопку, яка видає сигнал, який поступає напряму в райвідділ міліції. Реакція на виклик бригад буде обов'язково. Можливий випадок, що співробітники швидкої допомоги й міліції приїжджають на виклики разом. Ми створимо робочу групу й будемо напрацьовувати варіанти", - заявив Володимир Юрченко.

З його слів, у міністерстві вирішується питання про забезпечення карет швидкої допомоги відеореєстраторами. Це питання збираються вирішити до кінця року. Анатолій Вершигора, начальник Київської міської станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф, розповів, що медики, які потрапили в неприємні ситуації з пацієнтами, після пережитого страху звільняються.

"Коли дільничий терапевт заходить на виклик до квартири, за нею зачиняються двері. Вона залишається один на один з пацієнтом. А пацієнти бувають всякі. В нас працюють в основному жінки й дівчата 24-х років. Недавно в бригаду з двох дівчат взяли студента. Приїхали на виклик, відразу за дівчатами закрились металеві двері квартири. А там чоловіки кажуть: "Ну шо, дєвочки, погуляємо?" Після того, як нам їх вдалося визволити, вони всі написали заяву й пішли", - розповів Анатолій Вершигора.

Володимр Юрченко також зауважив, що у міністерстві розходяться думки з приводу можливості надання співробітникам швидкої медичної допомоги, та дільничним терапевтам додаткові засоби безпеки: газові балончики, шокери. Але вивчивши закордонний досвід, вирішили цього не робити.

Зараз ви читаєте новину «Київські медики отримають дані усіх психічнохворих, до яких доводиться їхати на виклик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути