пʼятниця, 12 липня 2013 12:51

Українським лікарям в Африці дають безкоштовні квартиру та авто

Українським лікарям в Африці дають безкоштовні квартиру та авто
Обіцяють заробітну плату $2-3 тис. Фото: expres.ua

Терапевт Андрій Мосійчук із міста Ковель на Волині чотири роки працює у Лівії. В Україну приїхав у відпустку на три тижні.

"В африканських країнах зовсім інше ставлення до лікарів, - говорить Андрій Миколайович. - Там зарплати високі, обладнання найновіше. Працювати, звісно, нелегко, але, повірте, не важче, ніж в Україні. Лікарів там шанують, бо їх мало, а в медичній допомозі мають потребу багато людей".

За словами Мосійчука, на роботу у Лівію він потрапив через столичне кадрове агентство.

"Життя змусило покинути сім'ю і поїхати на заробітки, - розповідає. - Діти школу закінчували. Хотів заробити гроші їм на вищу освіту, а тепер кожному треба допомогти придбати житло. В Україні за роботу отримував не більше тисячі гривень. Дружина теж медик. Хотіли їхати разом, але хтось мусив з дітьми лишитися. Тепер бачимося раз на півроку. Частіше прилітати додому не дозволяє контракт".

Мосійчук працює у шпиталі. Часто доводиться виходити на роботу у нічну зміну, бо лівійським жінкам-лікарям дозволяють відмовлятися від нічних змін. Українських лікарів там люблять, бо швидко і якісно виконують свою роботу.

Про заробітки у Лівії говорити не хоче.

На сайті столичного кадрового агентства оголошують набір лікарів до Африки. Обіцяють заробітну плату $2-3 тис. Запрошують на роботу в Замбію, Лівію і ПАР.

"В Африці найбільш затребувані наші терапевти, лори і гінекологи, - розказує менеджер столичного кадрового агентства Андрій Пиженко. - Своїх медиків там не вистачає. Африканська країна, яка запрошує лікаря, має забезпечити його безкоштовним житлом, автомобілем і мобільним зв'язком. З лікарем укладають контракт на 4-5 років. Якщо він забажає після цього повернутися в Україну, йому повернуть усі податки, які вираховували з його зарплати в Африці".

За словами Пиженка, мало хто з африканців доживає до 50 років через СНІД, малярію і холеру.

"50% новонароджених дітей не доживають і до року, - каже Пиженко. - Є клініки, що оснащені краще за наші. А є такі, де пацієнти лежать на підлозі. Українські лікарі і медсестри в Африці користуються довірою і популярністю. Щоб приступити до роботи, їм достатньо пройти 3-місячний курс підготовки".

Зараз ви читаєте новину «Українським лікарям в Африці дають безкоштовні квартиру та авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути