понеділок, 22 липня 2013 15:18

МОЗ видаватиме ліцензії "народним цілителям"

МОЗ видаватиме ліцензії "народним цілителям"
Фото: ex.ua

Якщо народних цілителів узаконять, збільшиться кількість хронічних хвороб, калік, зросте смертність населення. Про це сказав Олег Пансенко, голова вільної профспілки медичних працівників, коментуючи ініціативу Міністерства охорони здоров'я надавати ліцензію на 5 років особам, які займаються нетрадиційною медициною.

"Ліцензування підштовхне нас до Середньовіччя. Через рівень сучасної медицини та реформи, кількість лікарів щороку зменшується, на їх місця прийдуть цілителі. Судячи з рівня корупції в країні, ліцензії можна буде легко купити. З'являться лікарі-шарлатани. Побільшає хронічних хвороб, калік, зросте смертність населення. Є багато лікарських засобів на травах, наприклад, карсил для печінки — це розторопша п'ятниста. В чистому вигляді може бути небезпечною для здоров'я. При будь-якій легкій недузі хворий звертатиметься до фітотерапевтів, чим може залікувати недугу, яка з часом перейде в хронічну форму", - переконаний Панасенко.

Експерт переконаний, що таких людей має тестувати й перевіряти кваліфікована комісія.

"Нетрадиційна медицина — це фітотерапія, так звана тайська медицина. Народними цілителями називають масажистів, костоправів. Звісно, є талановиті й здібні люди, які знаються на травах, на хворобах хребта. Але їх одиниці", - зазначив медик.

Нагадаємо, у МОЗі розраховують ліцензувати 1 тисячу охочих цілителів. Відповідний проект наказу МОЗ оприлюднено на сайті відомства. Народним цілителям лише потрібно подати документи з описом методики лікування хворих і вказати адресу приміщення та експертний висновок про наявність цілительських здібностей. Відповідальним за видачу дозволів цілителям структурним підрозділом МОЗ визначено управління контролю якості медичних послуг.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ видаватиме ліцензії "народним цілителям"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути