понеділок, 25 березня 2013 15:37

Із заходом сонця юдеї почнуть святкувати Песах
5

Фото: Фото: Reuters

Свято єврейської Пасхи - Песах - щорічно починають відзначати на чотирнадцятий день весняного місяця нісан. Він святкується протягом семи днів в Ізраїлі і восьми поза країною. У цьому році він проходить з 25 березня по 1-2 квітня.

У два перших і останніх дні свята іудеї дотримуються усіх законів "шаббату": у ці дні їм заборонено працювати і навіть користуватися транспортом. Крім цього заборонено вживати продукти, які піддалися заквасці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні представники юдаїзму святкуватимуть Песах

Одна з головних традицій - вживання маци, прісного бездріжджового хліба. Під час трапези випивають чотири келихи червоного вина, а в ніч на 15 нісана кожна сім'я повинна покуштувати одне ягня. Тварина повинна бути засмажена і з'їдена разом з мацою і марором. До ранку від жертви не повинно було нічого залишитися. Песах відзначається в пам'ять про позбавлення євреїв від 400-річного рабства - "Вихід". Ця біблійна подія відбулася майже 3,5 тисячі років тому, коли пророк Мойсей вивів свій народ з єгипетського полону.

Зараз ви читаєте новину «Із заходом сонця юдеї почнуть святкувати Песах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути