четвер, 27 грудня 2012 11:07

Із 2015 року в Росію можна буде потрапити лише з закордонним паспортом

Із  2015 року в Росію можна буде потрапити лише з закордонним паспортом
Фото: wz.lviv.ua

До 2015 року іноземці будуть здійснювати в'їзд в Росію тільки по закордонному паспорту та при наявності медстраховки. Про те, як домогтися цього, йшлося у середу на заключному в цьому році засіданні Державної прикордонної комісії.

"Ми повинні забезпечити виконання поставленого президентом РФ завдання здійснення в'їзду в РФ іноземців виключно по закордонному, а не внутрішньому паспорту не пізніше 2015 року", - зазначив віце-прем'єр Дмитро Рогозін на засіданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що дасть Україні новий паспортний проект

Як розповіло журналістам джерело в комісії, на зустрічі піднімалося питання про обов'язкове медичне страхування для громадян, які прибувають до РФ у безвізовому порядку. У Росії безвізовий режим з 37 країнами, в більшості - це держави СНД і Середньої Азії.

Як пояснило джерело, вихідці з цих, часто неблагополучних в економічному плані, держав є переносниками різних інфекційних захворювань (туберкульозу, ВІЛ і т.д.). Крім того, багато хто, користуючись тим, що російські медики не мають права відмовляти у наданні екстреної допомоги, їдуть у Росію, щоб отримати безкоштовне лікування у разі складних вагітностей і необхідності складних операцій. Все це вимагає серйозних бюджетних витрат. На думку членів комісії, розповіло джерело, виправити ситуацію може введення системи медстрахування. Однак цей захід може бути ефективною тільки після настройки системи медичних полісів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадян СНД змусять в'їжджати у Росію за закордонними паспортами

Джерело в комісії нагадало, що у зв'язку з введенням повідомного характеру міграційного обліку, на засіданні погранкоміссіі приділили увагу питанню отримання достовірної інформації про іноземних громадян. За словами джерела, зараз створюється державна система виготовлення та оформлення і контролю паспортно-візових документів нового покоління.

Зараз ви читаєте новину «Із 2015 року в Росію можна буде потрапити лише з закордонним паспортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути