субота, 24 квітня 2010 15:30

Івано-франківські депутати не підтримали львів"ян і тернополян (ФОТО)

Через відсутність кворуму не відбулася позачергова сесія Івано-Франківської обласної ради. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Фракції "Нашої України", БЮТу, "Національний вибір" ініціювали скликання позачергової сесії, щоби проголосувати за звернення про недопустимість продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України. Але зі 120 депутатів на 11-ту ранку прибули лише 53, а для кворуму потрібно понад 60.

Замість сесійного засідання присутні депутати провели збори й постановили через прямий ефір телебачення "Галичина" запросити до зали відсутніх обранців на 14.00. По обіді прийшло ще двоє депутатів. Сесію проігнорували 25 "бютівців", 28 "нашоукраїнців", семеро представників УНП, один член фракції "Національний вибір" і четверо із "Відродження Прикарпаття", яку донедавна очолював нинішній губернатор Михайло Вишиванюк.

"Відсутні переважно депутати, які мають безпосереднє відношення до влади або бізнесу, - сказав у коментарі Gazeta.ua депутат-"бютівець" Михайло Зелінський. - Напередодні вони отримали телефонні дзвінки з рекомендацією не з"явитися на сесію".

Голова облради Ігор Олійник закрив збори. На ще одну позачергову сесію депутати зберуться у понеділок. Увечері того ж дня вони поїдуть у Київ, щоби разом із депутатами Львівської і Тернопільської облрад провести під стінами Верховної ради виїзне засідання.

Угоду про подовження терміну базування Чорноморського флоту Росії у Криму до 2042 року президенти Віктор Янукович та Дмитро Медведєв підписали 21 квітня у Харкові. Після цього депутати Львівської і Тернопільської облрад звернулися у Генпрокуратуру, Конституційний Суд і Верховну Раду з вимогою ініціювати імпічмент президенту України Віктору Януковичу "за державну зраду".

Gazeta.ua

Фото: Олександра Лісконог/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Івано-франківські депутати не підтримали львів"ян і тернополян (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути