пʼятниця, 27 лютого 2015 16:05

Гуманітарний штаб Ахметова закликає благодійників координувати свою роботу

Гуманітарний штаб Ахметова закликає благодійників координувати свою роботу

Порядок доставки гуманітарної допомоги на Донбас помітно спростять. Зокрема, збільшать кількість пунктів для отримання дозволу на в'їзд в зону антитерористичної операції. Про це під час VII Міжнародної конференції "Благодійність і волонтерство в дії" розповіли представники Міністерства соціальної політики та Державної фіскальної служби. Також обіцяють зрівняти гуманітарну і благодійну допомогу всередині України в правах доступу на тимчасово неконтрольовану українською владою територію Донбасу. Це допоможе уникнути додаткових бюрократичних складнощів для неурядових організацій, представники яких допомагають жителям зони АТО.

В конференції взяла участь Перша леді України, Марина Порошенко. Вона подякувала волонтерським, благодійним організаціям за допомогу людям, що постраждали під час АТО. Також Марина Порошенко нагородила журналістів з різних куточків України, які протягом минулого року активно висвітлювали тему волонтерства.

"В гуманітарній сфері України необхідно вирішити цілий ряд задач. Сьогодні багато говорили про оподаткування фізичних осіб і отримання допомоги, - заявила Наталія Ємченко, член Спостережної ради Гуманітарного штабу Рината Ахметова. - Також залишається проблема пропускного режиму для людей, які залишились на непідконтрольній Україні території. Якщо цього не зробити, люди залишаться там в заперті. У них немає даху над головою, ліків, їжі - взагалі нічого. У всіх, хто може самостійно виїхати, повинна бути така можливість. В'їзд - це окрема проблема. Але всі мирні жителі повинні мати стовідсоткове право виїхати. Третя проблема - це реєстрація вантажів. Четверта проблема - велика кількість операторів гуманітарної допомоги, які допомагають одним і тим же категоріям отримувачів. Якщо не з'явиться єдина база, якщо наші колеги не почнуть координувати свою роботу, то допомогу, причому відразу від усіх, отримуватимуть тільки ті, хто найбільше на слуху. Ті ж, про кого мало знають, наприклад люди, що знаходяться в хоспісах, лежатимуть там, вмиратимуть з голоду. Ця проблема стане ще більш актуальною у квітні-травні, коли зарубіжні благодійні організації планують активізувати свою діяльність".

За словами Римми Філь, координатора Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, допомогою Фонду охоплені міста як на території, підвладній українській владі, так і за лінією розмежування.

"Доступ гуманітарних вантажів і місій до всіх без винятку територій - це обов'язок держави. У людей там паспорти України та свідоцтва про народження теж українські", - каже Римма Філь.

Під час конференції також обговорили умови майбутньої співпраці між владою та неурядовими об'єднаннями.

"Зараз Адміністрація президента працює над тим, щоб поновити і перезапустити механізм співпраці між владою і громадськими організаціями. Плануємо створити Координаційні ради, де будуть представники виконавчої, законодавчої влади, а також громадянського суспільства, волонтери і благодійники. Треба внести також зміни у податкове законодавство, чим виправити закладені попередньою владою недоліки", - зазначив заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко.

Зараз ви читаєте новину «Гуманітарний штаб Ахметова закликає благодійників координувати свою роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути