понеділок, 20 квітня 2015 19:09

Геращенко вимагає покарати суддю, який виправдав Ландика

Геращенко вимагає покарати суддю, який виправдав Ландика
Фото: tyzhden.ua

Народний депутат України (фракція "Народний фронт"), радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко ініціює подання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів про початок процедури притягнення до відповідальності судді, який виніс рішення про закриття справи екс-депутата Луганської міської ради Романа Ландика у зв'язку з відсутністю кримінальної злочину.

"Сьогодні Сватівський районний суд Луганської області в особі судді Юрченко С.О. прийняв рішення про те що Ландик молодший не бив дівчину, а вона мовляв сама себе побила. Я не повірив своїм вухам! Сумний досвід суддів Кірєєва, Вовка, Царевич, Кицюка нічому не навчив цього суддю! Він як і раніше вірить у свою безкарність і в те, що його дах не протікає", - написав депутат у Фейсбуці в понеділок.

За його словами, необхідно довести цю справу до кінця. "Підняли відео, де Ландик бив Коршунову (Марія Коршунова, постраждала - ред.) і здійснював хуліганські дії, і яке в 2011 році потрясло Україну і доручив помічникам готувати подання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів про початок процедури притягнення судді, який виніс таке абсурдне рішення, до відповідальності за завідомо неправосудне рішення", - зазначив Геращенко.

За його словами, такі судді "нам в Україні не потрібні".

Нагадаємо, що 4 липня 2011 вночі в ресторані "Баккара" в Луганську Роман Ландик побив Марію Коршунову. Прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу стосовно депутата. Ландик був затриманий в Краснодарі (РФ). 11 серпня Генеральна прокуратура Російської Федерації задовольнила запит Генеральної прокуратури України від 19 липня про видачу Україні Ландика для притягнення до кримінальної відповідальності.

19 січня 2012 Ленінський районний суд Луганська засудив його до 3 років позбавлення волі з відстрочкою на 2 роки. Його звільнили з-під варти в залі суду.

Ландика зобов'язали відшкодувати судові витрати, а на час виконання вироку заборонили залишати межі України.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко вимагає покарати суддю, який виправдав Ландика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути