вівторок, 15 листопада 2011 09:33

Флуоресцентні картини у Львові продають від ста доларів
15

Фото: Фото: Павло ПАЛАМАРЧУК

11 листопада на 5 поверсі бізнес-центру "Емеральд", що на Площі Петрушевича, 3 відкрили фестиваль флюоромистецтва "Львів Люмінес". Фестиваль зайняв близько тисячі квадратних метрів недобудованого горішнього поверху. Зал завішаний чорною тканиною, у приміщенні темно, лише полотна, розмальовані флуоресцентними фарбами, підсвічені ультрафіолетовими лампами.

- В Америці напрям психологічного мистецтва почалося у шістдесятих, через десять років хвиля припинилась. А у Львові флюороарт лише розвивається, і це дуже добре, що таке мистецтво не зникло - каже Джек Беллз, художник із Сполучених Штатів Америки, приїхав на запрошення організаторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 80 будинків сяють різними кольорами на берлінському фестивалі світла

Участь у фестивалі взяли п'ятнадцять художників зі Львова та України. Частина залу прикрашена об'ємними плетіннями з ниток. Художник Павло Юник, на прізвиського "Пол Спайдер", найбільшу конструкцію виготовив за дві години.

- Щоб виготовити конус висотою два метри і довжиною три-чотири, треба два-три мотки спеціальних флюоресцентних ниток, вони світяться в темноті зеленкуватим кольором - каже Павло, - Такі конструкції плету сам, часто замовляють прикрашати зали для тематичних вечірок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художники місяцями вмикають і вимикають світло, щоб намалювати картину тінню

На полотнах львів'янина Дмитра Дітковського - "Дімморфіка" зображені люди в позі йогів, інопланетні створіння, космічні малюнки, етнічні мотиви. Найбільші роботи не продаються, але художник має на замовлення картини - продає таке від 100 доларів.

- На полотно розміром чотири на два використовую більше літра фарби, а баночка 50 міліграм коштує біля 20 гривень - каже Дітковський, - Дорога і чорна джинсова тканина. Часто мої роботи замовляють бізнесмени для прикрашення квартир, кав'ярень, клубів.

Триватиме фестиваль Львів Люмінес до 19 листопада. Вхід 15 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Флуоресцентні картини у Львові продають від ста доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути