середа, 31 серпня 2011 14:03

Художники місяцями вмикають і вимикають світло, щоб намалювати картину тінню
11

Фото: Фото: adme.ru

Зовсім недавно вуличні художники, які малюють не тільки фарбами, але й тінями, створили цікавий ембієнт для елю Newcastle. Художники використовували три тисячі пляшкових кришок для білборда, на якому ввечері намальована людина починала тягнутися до склянки елю. Необхідний ефект досягався за рахунок спрямованого бокового світла. Слоган до такого білборду підібрали "Спробуй світлішу сторону темного".

Крім того, існує окремий напрям у мистецтві - малювати тінню. Однією з його представниць стала Кумі Ямашита (Kumi Yamashita) - талановита японська художниця, що малює  тінню. Зараз вона живе і працює в Нью-Йорку. Вона створює свої нестандартні твори за допомогою правильно розташованих об'єктів, які відкидають тіні. На перший погляд інсталяція на стіні - це лише безладно розкидані букви або предмети. Але при правильному освітленні літери, як по команді, створюють картину, і на стіні з'являються приховані від людського погляду фігури та зображення.

Для створення однієї картини Кумі Ямашита місяцями вмикає і вимикає світло, пересуваючи предмети на стіні. Прості матеріали - папір, дерево, алюміній - у додатку до нестандартного мислення та уяви породжують захоплююче, провокаційне мистецтво.

Експерименти з тінню проводив ще в 70-х роках минулого століття відомий японський художник і графічний дизайнер Шігео Фукуда (Shigeo Fukuda). У своїй творчості Фукуда (1932-2009), якого по праву вважають одним із засновників сучасної школи японського дизайну, активно користувався техніками оптичних ілюзій. Наприклад, у знаменитій скульптурі "Ланч в мотоциклетному шоломі" ("Lunch With a Helmet On"), Шігео із сотень ложок, виделок і ножів спаяв конструкцію, яка відкидає тінь у формі мотоцикла.

Автор: Фото: adme.ru
 

Цей прийом раніше також використовували в рекламі. До Різдва 2007 року John Lewis, велика ритейлінгова мережа Великобританії, запустила рекламну кампанію різдвяних подарунків, які є не просто предметами, а частиною душі тих, хто дарує. Ролик демонстрував, як група людей встановлює різні предмети з асортименту мережі John Lewis. Ці предмети, відкидаючи тінь на протилежну стіну, створюють витончену фігуру жінки з масою подарунків.

Автор: Фото: adme.ru
 

 

Зараз ви читаєте новину «Художники місяцями вмикають і вимикають світло, щоб намалювати картину тінню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути