пʼятниця, 09 травня 2014 02:09

Спецтема: Війна на Донбасі

Експерт довів причетність Ахметова до організації сепаратизму на Донбасі

Експерт довів причетність Ахметова до організації сепаратизму на Донбасі
Рінат Ахметов. Фото: euromaidanonline.com

Олігарх Рінат Ахметов не робить нічого для того, щоб припинити сепаратизм, і щоб Донбас залишився в складі України. Ба більше, він зацікавлений у тому, що зараз відбувається у східних областях нашої держави.

Упевненість в цьому в ефірі "Радіо Свобода" висловив головний редактор донецької інформаційної агенції "ОстроВ" Сергій Гармаш.

Гармаш зазначив, що існують різні факти, які свідчать про те, що структури Ахметова беруть участь у подіях на Донбасі.

Крім того, він додав, що є інформація про те, що саме депутати Партії регіонів сприяють сепаратистам і фінансово, і організаційно.

"Ахметов не робить нічого для того, щоб припинити сепаратизм, і щоб Донбас залишився в складі України... Бо він – організатор, йому вигідна ця "Донецька республіка", - вважає Гармаш.

На думку експерта, олігарху вигідно, щоб де-факто перемогла "Донецька республіка", яку він контролює, а де-юре щоб регіон залишився в Україні, адже все одно цю "Донецьку республіку" ніхто ніколи не визнає.

"В такому випадку пенсіонери, дотаційні шахти і все інше будуть утримуватися з українського бюджету. Ахметов зможе, як і раніше, торгувати з цивілізованими країнами, з тією ж Європою, але контролювати регіон будуть ці сепаратисти", - пояснив Гармаш.  
 
За його словами, уже сьогодні в Донецьку область не в'їдеш, не виїдеш – на всіх блокпостах стоять озброєні люди.

"На сьогодні регіон повністю контролюється сепаратистами. Сепаратистів, мабуть, контролює Ахметов. Тому що я ніколи не повірю, що людина, яка повністю контролювала регіон, зараз віддала цей контроль комусь іншому і не чинить ніякого спротиву цьому", - резюмував експерт.

Нагадаємо, раніше у ВО "Свобода" заявили, що для подолання сепаратистського руху на Донбасі потрібно заарештувати його спонсора - Ріната Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Експерт довів причетність Ахметова до організації сепаратизму на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути