вівторок, 03 березня 2015 06:17

Добровольці Першого мобільного шпиталю сплять на передовій по дві години
2

Підприємець Олег Шиба купив бронемобіль і поїхав рятувати життя українців на східному фронті. Наразі він працює у Першому добровольчому мобільному шпиталі (ПМШ) імені Пирогова.

Як пише "Нація.інфо", успішне підприємництво Олега дозволяло йому займатися волонтерством, купувати для вояків необхідне спорядження і відвозити на передову.

З грудня він приєднався до ПМШ. Відразу опинився в Пісках, ставши заступником командира із тилового забезпечення шпиталю.

"Спершу я пригнав з-закордону бронемашину, пізніше друзі допомогли купити швидку. Так почалася моя робота у Добровольчому мобільному шпиталі. В армію мене не забрали, бо маю трьох дітей. Тож допомагаю, як можу. Багато хто хоче їхати на схід, але не має на кого полишити справи. Я лишив бізнес на брата і почуваюся тут спокійно", - розповів Шиба.

У лави мобільного шпиталю не лише він прийшов зі своїм транспортом. Хтось купив "Урал", хтось – причеп. Зараз у ПМШ працюють 33 людини – це хірурги і водії, анестезіологи і фельдшери, механіки і кухарі.

"Я поїхав додому на Новий рік. Було тяжко: увесь час думками із хлопцями. Як вони там? Чим можу допомогти? Коли повернувся – стало значно легше. Викладаєшся на всі 100%. Під час виходу наших військ із Дебальцевого доводилося спати по дві години", - говорить Шиба.

За його словами, усі волонтери працюють у шпиталі без зарплат і статусів.

"Місцеві часом нам не вірять – як без вигоди можна допомагати іншим. Але коли побачили нашу роботу, побачили, що допомагаємо не лише військовим, але й цивільним – стали більше довіряти нам. Одна бабуся принесла нам, що мала – півкіло цукру і банку варення. Це було від щирого серця. Вона розуміла, що ми несемо добро", - пояснив Олег.

Мобільний шпиталь трохи нагадує майданівську самоорганізацію. Чоловік тоді належав до "свободівської" сотні й не раз привозив із собою допомогу на Майдан. Нині він вивозить поранених з поля бою, а у більш "мирний" час розвозить харчі, воду, медикаменти на позиції.

Варто зазначити, що у складі мобільного шпиталю є навіть баня, яку подарували вінницькі волонтери. Чистота – теж запорука здоровʼя.

Зараз "пироговці" в Артемівську. Чекають на заміну – після Дебальцевого "батарейки вже трохи підсіли". Кухарі намагаються підживити медиків.

Олег посміхається: "Ще б апетит на те все був!"

Зараз ви читаєте новину «Добровольці Першого мобільного шпиталю сплять на передовій по дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути